Non-stop napáječ 5V / 1A

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
gepard

#31 Příspěvek od gepard »

BOBOBO píše:Znovu sem napíši , že nevládnu engliš a nemám pay . Kdyby bylo možno , zašlu Ti ádres a Ty by jsi mi to objednal ?

Zdárec,
viděl jsem něco podobného, tento prodejce mívá i další varianty těchto měničů, i s tím zmíněným IO. Teď nedávno měl i s mini-LED displejem - ukazatelem navoleného výstupního napětí (cca 130,- kaček ?) ...
http://aukro.cz/zvysujici-prevodniky-na ... 30610.html
-- Gepard --
kokun

#32 Příspěvek od kokun »

Andrea píše:Mýsa, to je něco jako samyce?

To ne, to bude asi nové "vybrané slovo" (to za nás nebývalo) 8O :lol:
Honza - kokúň

#33 Příspěvek od p4ul »

Ten Myrra modul vypadá teda zajímavě. All in one. Ale asi bych do toho taky nešel. Bůh ví co je v tom všechno zataveno :-)

LM2596 z eBay za 38 Kč je kup století, pokud ovšem není ten IO z nějaké vadné série. Je to trochu divné když ho v GM mají za 165 Kč a v honkongu za 38 Kč i s deskou, cívkou, kapacitory, precizním potenciometrem atd.

LT1375 na eBayi ze Shenzenu stojí 126 Kč a z USA 525 Kč. TME ho má za 157 Kč, ale je nutné připočítat poštovné.

Dobré tipy. Vidím to každopádně na řešení czatlantise :-) Na eBayi koupím to LMko a vyměním kapacitory. Takový malý levný 'regulovatelný' zdroj. No a pro větší účinnost by se hodilo asi nějaké to LTčko, to uvedené má 88% účinnost, ale LT nabizí i s větší účinností. Ještě pohledám. Možná by šel objednat sample.

Omron zdroje jsou možná dobré, ale jdou do tisíců. U regulátorů vicorpower.com jsem cenu nenašel, ale asi to bude taky pěkně mastné.

Meanwell je dost velký, takový počítačový zdroj a bude to uvnitř to samé jako ta čínská nabíječka z GM.

...trochu jsem přemýšlel nad tou účinností (je otázka je jestli správně) a podle této tabulky by mělo mít trafo účinnost kolem 80%. Když bude mít stabilizátor účinnost řekněme 77%, tak jsme s celkovou účinností někde na 61% (prosté vynásobení), s lepším stabilizátorem na 69%. Mám pravdu? To je mnohem horší než některé spínané zdroje (bez trafa) :o
Andrea

#34 Příspěvek od Andrea »

Spínané síťové zdroje mají taky trafo, jestli sis nevšiml. A co ti na tom 15W Meanwellu přijde velkého, podíval ses vůbec do datašítu na rozměry? Asi ne, jinak bys tu neplácal něco o PC zdroji.
p4ul

#35 Příspěvek od p4ul »

Andrea: tak jo, je maličký, já jen, že mi připomněl ty pc zdroje eurocase...

Nějaká recenze zdroje této firmy je zde. Po přečtení komentářů (zkušeností) je myslím jasné co to je zač. Takže do toho nejdu.
milous2

#36 Příspěvek od milous2 »

Jo k tomu íčku. To se opravdu omlouvám. Všem samičkám i samcům.
termit256

#37 Příspěvek od termit256 »

p4ul píše: to uvedené má 88% účinnost, ale LT nabizí i s větší účinností.

To mas pravdu, ale vetsinou tam jsou potreba externi FETy a velice zalezi na navrhu desky. Kdysi jsem zkousel zdroj s necim podobnym jako LM2577 slepit dohromady stylem vrabci hnizdo a ucinnost sla naprosto dramaticky dolu. Pomerne velky rozdil byl i mezi SMD a klasickou montazi (patrne delka vyvodu IO) Tak pozor na to.

Ty omrony a spol. jsou opravdu drahe, pouzivam je jen do "kritickych" aplikaci.
Tam se to opravdu vyplati. Do melodickeho zvonku nebo casovace vetraku na hazlu bych je opravdu necpal :-)
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“