Jasně, ve skutečnosti to bude zlomek, ty přívody do hořáku jsou slabé, ale já vážně netuším a ani nedokážu odhadnout tu velikost.
Co jsem našel na netu, tak to většinou řeší několika desítkama mosfetů.
Moderátor: Moderátoři
jova1 píše:Zatím jsem zkusil ty tyristory a spínají moc hezky. Testuji to na těch 40V s kondenzátory 0,22F a podle toho, jaký to „upaluje“ dráty by to mohlo být použitelné. Zkusil jsem i bodovat dva plechy natvrdo a zdá se že to v pohodě přežil. Při té příležitosti mě napadlo, když potřebuji jen ten puls zkrátit, co kdybych tam zapojil druhý tyristor na kondenzátory do „zkratu“ a ten náboj po potřebné době jím vybil do skoro nulové zátěže? Je mi jasný, že to bude asi trochu "prasárna" ale přežít by to snad mohlo
Podobně to jistě mrzelo i majitele některých modelů fotoblesků Mecablitz (Metz), které "hospodařly" s nábojem kondenzátoru podobně, na rozdíl od jiných modelů, používající speciální tyristory (např. i můj National PE-247S). Tady snad ale nejde o to, jak rychle odpálit další výboj.jova1 píše:...Trochu mě při tomhle způsobu mrzí, že se v podstatě celá energie zmaří v těch zkratech...