pomoc s oživením konstrukce.
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
s3.jpg- (86.67 KiB) Staženo 64 x
-
s2.jpg- (92.1 KiB) Staženo 68 x
-
s1.jpg- (90.52 KiB) Staženo 62 x
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
legalek:
neviem či vidim dobre, ale budíš trafo do sekundáru a pulzy bereš z primáru. Podľa všetkého, sekundár má dve vinutia, ale ty si ho pripojil tak, že kolektor si pripojil k jednému vinutiu, to si skratoval, a druhé vinutie si pripojil na zem, taktiež skratované.
Ak sa ti v minulosti prenášali pulzy, tak len kapacitnou väzbou medzi primárom a sekundárom.
Máš to zapojené: xo_o o_ox
zapoj: xo ox o o
alebo:xo o_o ox
kolečko s krížikom je kontakt trafa kde je pripojené, alebo by malo byť pripojené, podčiarnik je prepoj.
Môžem hovoriť do vedenia!
-
legalek
- Přílohy
-
rapid1.gif- (24.06 KiB) Staženo 59 x
-
rapid2.gif- (28.13 KiB) Staženo 64 x
-
rapid3.gif- (30.94 KiB) Staženo 60 x
-
LEGALEK
ještě pro ViPali:
To trafo má jen jedno sek. vinutí připojené na šp.7 a šp.9, propoje jsou na tišťáku "navíc", takže by to mělo být O.K.
Měření napětí provádíme vždy proti vztažnému potenciálu 0V, kostra, zem, to je zvyklost, jinak se musí uvést vztažný potenciál. Pokud jsi první měření prováděl při testovacím vodiči spojujícím vývody 2+6IO a +Ub(což předpokládám), následující měření proveď při testovacím vodiči spojujícím body 2+6IO a 0V a to proti stejnému potenciálu, tedy 0V, abychom zjistili, jak se měřená napětí mění.
-
legalek
-
legalek
už jsem si to zmenšil a taky zrcadlil abych se v tom zorientoval i ze strany spojů,samozřejmě bych to mohl stavět i bez toho zrcadlení ale je to pro mě lepší,jinak masare můžeš prosím prozradit v jakem programu jsi dělal plošný spoj???
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně jednovrstvý plošňáky taky navrhuju ručně a router na to vůbec nepouštím.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]