Za prvé ten výškáč nemá 80W příkon. To je samozřejmě blbost. Příkon bude v jednotkách wattů protože tak malá cívka bez patřičného rozkmitu tolik tepla prostě nevyzáří. Je to spíš údaj hrubě orientační po prohnání růžového šumu jakýmsi filtrem, ale v reálu je naprosto k ničemu protože mnohem víc záleží na tom co s ním provedeš - tedy jak strmě a na jakém kmitočtu ho dělíš. Proto se prosím vyvaruj podle nějakého nicneříkajícího čísla říkat že je to zbytečné. NE - není to zbytečné.
Za druhé - fakt se ti zdá průměr 66mm tak moc? Fajn - použij DT-28N. To je totéž jen s hranatou přírubou (díky které je tam víc difrakcí) a s šířkou 55mm. Najdi mi v nabídce seriozních prodejců v ČR/SR nějaký menší výškáč známých vlastností. Nenajdeš. Za hranicemi samozřejmě ano, ale zaplatíš to? Třeba tento má jen 45mm. Hodí se ale v podstatě jen do třípásma kvůli nutnosti vyššího a strmějšího dělení.
https://www.intertechnik.de/Shop/Loudsp ... 7054,52654
Existují ještě menší výškáče, ale ty už se buď montují zevnitř a nebo se vlepují protože tam není místo na šrouby.
Každopádně si nám stejně ten tvůj výškáč nezměřil jak jsem ti psal.
--------------------------
Jsem sám co jsem si vzpomněl na pohádku "Jak Pejsek a Kočička vařili dort"?