Jak uvolnit odpad umyvadla
Moderátor: Moderátoři
rnbw píše:A skutocne tam mas novodur (PVC)? Pouziva sa aj PP.
Novodur tam nemám, jsou to šedivý HT-čka jak píše Hejnicek. Já jen reagoval na Tvý varování aby ty trubky nesežrala kyselina. Oba plasty, co jsem psal se v chemii používaj zcela běžně kvůli odolnosti.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Je možné, že na vině není turbulence vody, ale prosté mechanické poškození trubky. Pokud je to hned za kolenem do podlahy, je to ještě v půdorysu umyvadla, tak bych byl pro opravu odpadu odkrytím shora a výměnu vadné části. Ale možná ti stejně nic jiného nezbyde.Celeron píše:...Za kolenem je hromada bordelu, co ale visí zezhora trubky a dole je jen asi 2-3 mm škvíra při dně trubky. Vypadá to, že za kolenem je nějaký podivný "turbulentní" proudění vody...
Od rána jsem do odpadu lil každejch půl hodiny půllitr solný a nechal vždy půl hodiny působit a pak propláchl horkou vodou z plnýho umyvadla a zase znova kyselina. Zopáknul jsem si to 5 x. Při posledním proplachování se ozvalo z podlahy něco jako škrábání a najednou naskočil ten vír. Vzal jsem koukátko a pracně se dostal za druhý koleno. Trubka čistá až kam bylo vidět. Vypadá to, že se ten bordel od trubky odleptal a propláchnutí ho poslalo do 60 mm trubky a do sklepa. Tak jsem pro sichr do výlevky ještě pomalu nalil jednu flašku solný. Vypadá to, že věc je vyřešená. Asi to občas projeju solnou preventivně.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Srdečne blahoželám k úspešnému PREPUCOVANIU
- Přílohy
-
Bez názvu.png- (99.83 KiB) Staženo 99 x
- serviceman
Dost mě to překvapilo, předtím se mi to nikdy nestalo.