Reprobedny ARS 1038
Moderátor: Moderátoři
Reprobedny ARS 1038
Horší teda je, že repráky v obou bednách jsou asi komplet kaput - nehrají. Jednu bednu jsem dnes rozdělal a změřil repráky ohmmetrem - přerušené vinutí u všech 3 repro. Výškové repro jsem rozebral - cívka vypadá jako "spálená" - drát vinutí zčernalý, papír na kterém je namotaná je taky místy černý. Střeďák a basák neukazuje také žádný odpor.
Výhybky vypadají v pořádku, krom pár popraskaných hnědých válcových kondenzátorů typu "medvědí h***o" - klasika - ale ty se snadno vymění. Velké MP budou asi v pohodě a cívky jsou myslím vinuté tlustějším drátem, tam by také neměl být problém.
Teď je otázka co s tím - střeďáky ARZ 4608 mám v "šuplíku" doma, basáky ARN 6608 a výšky ARV 3608 bych musel koupit.
Máte někdo tyhle bedny - jak hrají? Vyplatí se to opravovat?
Díky za rady.
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
rnbw píše:Kedze kazda cast je vadna, tak najlepsie vyhodit.
Teda pokial k tomu nemas nejaky vztah alebo sa s tym nechces pohrat.
Bedny měl v práci evidentně těžký intelektuál. Když už nebylo co pálit na kmitačkách, propaloval cigaretou krycí textil.
Píše, že výhybky asi borec spálit nedokázal.
Technická: Hovňáky kondy mají přezdívku od barvy plastu. Medvědí hovno alias tmel na spáry panelů, používaný v dobách Husákovy bytové výstavby Průmstavem, býval šedý. Tímto nechci ale polemizovat o složení potravy medvědů.
Hovňáky nejsou pojmenované podle tradičního plastického tmelu, ale podle obecného hovna, a též podle mizerné životnosti.
ARN 6604 2 kusy
ARV 3604 2 kusy
ARE 567 1 kus (ty kusy byly původně dva, ale jeden se špatným skladováním poškodil)
Měl jsem s nimi velké plány, ale nedošlo na ně a asi už nedojde. Kdyby je někdo chtěl, může je mít za odvoz.
Pokud by byl zájemce, mohu je předem vyzkoušet, jestli ještě hrají, snad bych našel i tlumivky na ně, ale musel bych dlouho hledat s nejistým výsledkem.
K vyzvednutí by byly tam co se potkali dva medvědi, na poštu s nimi nepůjdu a na kurýra taky čekat nebudu.
https://debaty.net/discussions/2872985- ... uzi-kuryri
Těchhle mizerných repráků je po světě tolik, že faktický přínos nula. Lze to ale pojmout jako praktické cvičení. To smysl dává.