Príležitostné kúrenie pieckov pri plynovom kotle.
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
Príležitostné kúrenie pieckov pri plynovom kotle.
Co som sa pytal ludi ,,tak su nato rozne nazory!Vyhlaska to asi zakazuje.Mne ide o to ci jeto nebezpecne a com,lebo ja v tom problem nevidim.Chceme tam na piecke varit slepiciam krumple,zakurit si v dielni pri vacsich mrazoch,nic moc.Kuchynsky sporak mam v kuchyni vedla miestnosti ,tam by sa z dreva narobil bordel.To zena nechce.
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
Když už, tak se doporučuje nemít oba kotle ve stejné místnosti a neprovozovat je současně.
- tiktak1953
-----------------------------
Poradte link ,kde zohnat kvalitne svorky +a - auto baterky?Tie cinske nechcem.Nemate tie stare 40 rocne zelezne aj pouzite?
Zda bude navrhovaná úprava vyhovovat bezpečnostním a protipožárním předpisům, platným ve SR, musí na místě posoudit revizní technik, nebo kominík, nikoli členové fóra na EB.
Pokud je již v místnosti plynový kotel, lze i tuto místnost z něj vytápět. Stačí instalace radiátoru, nebo trubkového registru s radiátorovým ventilem. K tomu není třeba instalovat do místnosti kamna na pevná paliva. A pro vaření brambor slepicím, též není podmínkou instalace kamen, jestli již máte ve vedlejší místnosti provozu schopný sporák...
- tiktak1953
- tiktak1953
Pokud je plynový kotel turbo, zanášet hořák se nebude.
Přísun vzduchu pro kamna je nutný, ale vzhledem k charakteru místnosti a rozměru 6x6m a větrání nebude problém. Dřív se topilo kamny v bytech běžně a zvláštní opatření se nedělala.
Vzhledem k osobě tazatele je nereálné požadovat po něm radiátory a další opatření, protože to stojí peníze. Já si také v tomto období přitápím kamny a plynový kotel jsem zatím nepustil. Někdo má dřevo zadarmo nebo laciněji, tak nebude topit plynem aby ohřál hrnec slepicím.
- tiktak1953
• asi je to zakazane
• Vyhlaska to asi zakazuje
• Mne ide o to ci jeto nebezpecne a com
Tak co vlastně od nás chceš? Abychom ti na dálku schválili tvoji lidovou tvořivost?
Jestli je v SR něco zakázáno, dokonce možná i Vyhláškou, tak to respektuj a nevymýšlej jak moc je něco nebezpečné a jak zákaz obejít. A pokud si nejsi jist, nechceš se zeptat místního kominíka, nebo revizního technika spalovacích zařízení, tak si tu vyhlášku, nebo státní normu přečti a zařiď se podle toho.
Právní odpovědnost za své konání poneseš sám, ne členové EB,kteří ti sdělili svůj názor.
- tiktak1953
• asi je to zakazane
• Vyhlaska to asi zakazuje
• Mne ide o to ci jeto nebezpecne a com
Tak co vlastně od nás chceš? Abychom ti na dálku schválili tvoji lidovou tvořivost?
Jestli je v SR něco zakázáno, dokonce možná i Vyhláškou, tak to respektuj a nevymýšlej
--------------------------------------
otkundes,asi nevies co vsetko je na slov. aj u vas zakazane a neskodi napr .aj pit,jest ?!To este neznamena ze, co je zakazane (kolko blbosti)ze by sa malo pri zvysenej opatrnosti,znalosti problemu dodrziavat,igen? Hadam si nemyslis ze by niekoho z EB bral za radu k zodpovednosti?maj sa.Kedze kotlu nemrozumiem ,tak som potreboval vysvetlit jeho funkciu spalovania.atd. v com by mohol byt problem pri kureni v sporaku vedla kotla.
Pochybuji, že kotel na TP bude mít shodu. => nesmí tam být.