Čítač Lutron FC-1200
Moderátor: Moderátoři
Čítač Lutron FC-1200
nemáte náhodou někdo schéma? Problém bude v tvarovačích kanálů, tak alespoň to? Na netu jsem našel jen manuál bez schématu.
Třeba jste to někdo již kreslil.
Díky
Foto z radiomuseum.org
Vyroben dle štítku v roce 1991, koupen někdy v té době tuším u GESu (nebo možná KTE?).
Nic mu není (tedy alespoň naposledy, když jsem ho zapínal), schéma jsem chtěl mít jen "pro jistotu". No bohužel bez úspěchu...
Co ten tvůj kus dělá nebo nedělá?
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Z druhé strany je štítek se stejnými údaji jako na tom tvém.
•na rozsahu 10 MHz musí bez signálu na displayi být stabilní 0, jinak tam něco kmitá (vstupní zesilovač/tvarovač?), nebo je někde nějaké vaklo/studeňák/nevímco.
•na rozsahu 500 a 1250 MHz se naopak ve stavu bez signálu musí objevovat v podstatě "náhodný" údaj, přičemž nepomůže ani zkratování vstupu.
Proč? No protože použitá rychlá předdělička RCA/Harris CA3163E bez signálu kmitá (to je normální) a to kmitání je třeba "přebít" užitečným vstupním signálem...
- Přílohy
-
CA3163E_VHF_UHF_prescaler.pdf- (229.8 KiB) Staženo 150 x
kdo ne - hledá důvod.
Problém LF kanálu způsoboval vazební tantal C12. Vyházel jsem všechny tantaly a místo nich dal 10M SMD keramiky.
Problém HF kanálu způsobovala patice předděličky. Po výměně za precizní ukazuje správně. Pokud se nic nepřipojí, krásná nula, při přiblížení prstu ke konektoru začne čítat hausnumera a frekvenci generátoru měří přesně.
Možná se někomu bude hodit schéma LF tvarovače, víc jsem už nepotřeboval.
To není o přebití jednoho signálu druhým - tam jde o to, že vstupní zešilovač tý předděličky má tak vysokej zisk, že se sám rozkmitává a vstupní signál silnej i jen pár mV tohle kmitání ZASYNCHRONIZUJE ...JirkaZ píše:...
•na rozsahu 500 a 1250 MHz se naopak ve stavu bez signálu musí objevovat v podstatě "náhodný" údaj, přičemž nepomůže ani zkratování vstupu.
Proč? No protože použitá rychlá předdělička RCA/Harris CA3163E bez signálu kmitá (to je normální) a to kmitání je třeba "přebít" užitečným vstupním signálem...
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Trochu jsem ho poupravil, jak je mým zvykem.
Edit: smazán druhý obrázek v příloze - ten první je dle ondryN správně, viz konec tohoto vlákna. Šlo o z hlediska polarity přehozené elektrody D a S u JFETu J305 - ono je to ale víceméně jedno, jak se zapojí...
kdo ne - hledá důvod.
Plyne to ze struktury, která je symetrická.
U J305 to sice není explicitně definováno, ale spíš to bude taky tak.
kdo ne - hledá důvod.