ELE P9000 problémy

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardafiala

ELE P9000 problémy

#1 Příspěvek od jardafiala »

Zdar, dostal jsem od syna telefon který už nepotřeboval, telefon je po vymazání dat a resetu. Nelze se připojit ani k jedné z WiFi co mám doma (jedna WPA-PSK, druhá WPA2-PSK)síť vidí, u obou píše "Problém s ověřením". Jakýkoli jiný telefon se připojí bez keců. Dobrá, kašlu tedy na WiFi, chtěl jsem telefon používat bez karty jako navigaci a nainstalovat mapy.cz (zkoušel jsem různé mapy, mimo jiné i google maps, to je ubohá náhražka). Stáhnul jsem soubor mapy-cz-9-42-0.apk, připojil tlf kabelem k ntb a nakopíroval soubor do složky download do interního úložiště. Při pokusu o instalaci mi to píše CHYBA ANALÝZY Při analýze balíčku došlo k chybě. Zkusil jsem návody z internetu včetně resetu, povolení "instalace z neznámých zdrojů", bez výsledku. Nemyslím si, že mi s tím někdo pomůže, jen jsem si chtěl postěžovat a nechápu, proč se říká "chytrý telefon", krám jeden blbej. Zlatá moje NOKIA 2,5", žádné blbé kecy, volání a SMS zvládá a víc netřeba, jsem vyléčený z potřeby "chytrého" telefonu s nějakými přiblblými "apkami". Ale ty mapy mě s...u. :evil:
Přílohy
nokia.jpg
nokia.jpg
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Tvoje Nokia 2630, stará asi 18 roků, opravdu pořád funguje, ale chtělo by to nový kryt :D
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
JirkaZ

#3 Příspěvek od JirkaZ »

Mírně OT: mám tentýž názor na Mapy.cz vs Google maps a nechápu, že gůgl je tak favorizovaný.

Že by kvalita vycházela z toho, že naše mapy tradičně patří mezi špičku a zobrazilo se to i v elektronické verzi?

Jinak Seznam jako takový a všechny jeho odnože (zejména Hovnovinky) fakt nemusím, až nesmím a se strejdou G. je to totéž.

Ale v mapách platí to, co jsem napsal.

Ještě k těm Mapám: pokud budeš chtít aktualizace, musíš jít přes instalaci na V. B. Play a tamní nová verze Map zase bude chtít novej Android. Začarovaný kruh, ale možná to víš...

Cestou k použití staršího přístroje je třeba pořízení něčeho "jetého" značkového, co umí novější verzi Androidu (nechci tady Samsung úplně propagovat ;-) ). Ideálně pak něco, kam jde nahrát třeba LineageOS (nástupce Cyanogen Modu).

Edit: teď koukám, že to jde na toho PRCáka...

Počítej ale s tím, že pokud třeba využíváš navigaci v autě na složité křižovatce, je tam současně vidět málo družic a máš pomalý procesor, tak navigace prostě nestíhá.

Jestli to chceš na procházky na houby, abys našel cestu zpátky, pak je skoro jedno, co použiješ a ani ty mapy nemusí být úplně aktuální...
Naposledy upravil(a) JirkaZ dne 06 pro 2023, 13:22, celkem upraveno 2 x.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Mapy.cz su lepsie preto, ze pouzivaju podklady OpenStreetMap.
JirkaZ

#5 Příspěvek od JirkaZ »

rnbw: já nemyslím jen přesnost, ale především GUI.

Na Mapy.cz kouknu a okamžitě tam všechno vidím (je to prostě klasická topografická mapa), G. maps je nevýrazný slitý zblitek bez jakýchkoliv detailů.

Rád jsem si vždycky "četl" v mapách a na Mapy.cz to prostě pořád jde. Uživatelské rozhraní za 1***.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Já taky raději používám mapy.cz, mají lepší fotomapy i streetview.
Ale google používám pro zkontrolování dopravní situace, když hraju úníkovku "Dostaň se z práce domů" - na mapy.cz mi zobrazení dopravní situace přijde méně přehledné.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
jardafiala

#7 Příspěvek od jardafiala »

Tydlifon s mapy.cz se osvědčil letos - jeli jsme (3 důchodci těsně před 70kou) na kolech do Benátek a zpět (jen pro info, všechno sebou, kam dojedu tam lehnu, denně cca 100km, dohromady 1550) a značení se Italové zřejmě učili, stejně jako rakušáci a němci, v Rumunsku (tam na cestě lesem je značka každou chvíli, vyjdeš na planinu a NIC). Z Breneru vede cyklostezka do Verony a Padovy podél řeky, prakticky není kam uhnout tak je značka co pár kilometrů. Za Padovou už je do Benátek otevřená plochá krajina takže značky víceméně zmizí, v lepším případě se občas objeví ale tak že skoro nejsou vidět a podobně. Totéž z Benátek až někam za Udine (do Cremona del Friuli) tam se údolí sevře a cyklostezka vede po bývalé železniční trati do Tarvisia a dál, tady už není kam zabloudit a značení nemá chybu. Bez telefénu s mapami.cz by to šlo taky podle sluníčka se zajížďkami, mapy.cz jsou bezva a jsou na nich i nákupní střediska případně bufáče.
Z popisu je jasné, k čemu bych mapy rád použil - bloudění po lese a jiné cestování, ne do auta.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“