S: RES 75 OHM 7W

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
juricaj

S: RES 75 OHM 7W

#1 Příspěvek od juricaj »

Neměl by někdo 1 kousek ? Je to do zesu TA-P7F. U Mouser a Digikey by byl, tam ale neobjednávám (o mausel vím, ale momentálně nemám více položek k objednání). Jura
VASEK_W

#2 Příspěvek od VASEK_W »

A to je takový problém použít třeba paralelní kombinaci dvou rezistorů 150ohmů/5W, nebo sériovou kombinaci dvou např. 39ohmů, nebo 39+33ohmů, nebo 47+27ohmů ...

Pokud není tolik zatížený, a nemusí být 7W, tak lze použít rezistory pro úměrně nižší zatížení.

Další otázka je, jestli má být z důvodu zatížitelnosti drátový, nebo stačí obyčejný.

Vašek
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

TME nema?
juricaj

#4 Příspěvek od juricaj »

TME nemá. V zapojení tento odpor vybavuje pří poruše tepelnou pojistku, proto 75 ohm 7W.
dj_Paul

#5 Příspěvek od dj_Paul »

racvonka má 6W
JirkaZ

#6 Příspěvek od JirkaZ »

Jestli je to R441, tak funguje jako omezovač proudového nárazu přemostěný kontaktem relé, které sepne po rozběhu (spínaného) zdroje. Když se zdroj nerozběhne a přitom má ze sítě významnější odběr (např. zkrat spínacího prvku apod.), tak pojistka odporu po čase zafunguje a celé zařízení pak už nelze zapnout.

Originálně použitý odpor má pojistku integrovanou např. podobně jako to měly odpory Tesla WK 669 44 (odpájel se pružný přívod k hornímu konci)?

Jinak věz, že s tím není úplně sranda, jde o bezpečnostní prvek (příp. zaviněný požár apod.). Čili tu není moc místa na neověřené bastly.

Jen upozorňuju, je to tvůj boj.
Přílohy
Sony_TA-P7F_sm_page_18_grey.jpg
výjimečně jako šedoškálový *.jpg s ohledem na doprasený původní scan (a ještě to uložil jako zašifrované pdf)...
výjimečně jako šedoškálový *.jpg s ohledem na doprasený původní scan (a ještě to uložil jako zašifrované pdf)...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Jelikož je tam fuse board , tak bych z toho nedělal vědu . Spíše mne tam fascinuje zapojení relé s nedefinovaným sepnutím .
bu2520

#8 Příspěvek od bu2520 »

Vůbec bych z toho nedělal vědu a dal tam okolo sehnatelnou hodnotu 68Ω nebo 82Ω hlavně aby byla na dostatečné napětí , možná raději drátový.
juricaj

#9 Příspěvek od juricaj »

Určitě z toho vědu dělat nebudu, jen chci v retro zachovat původní zapojení. Navíc sehnatelné jsou, jak jsem psal v úvodním dotazu, ale otázka zněla, zda někdo nemá. Pokud ne, nic se neděje. Odložím. Objednám - až toho bude víc.
JirkaZ

#10 Příspěvek od JirkaZ »

Ještě jednou pro ty, co nepochopili: když tomu 75R odporu nebude správně fungovat jeho tepelná pojistka, tak v krajním případě na něm bude cca 700W a bude žhnout do té doby, než se sám přeruší (a ev. něco zapálí).

Ale rozumím tomu, že pro správně namachrovaného "eletrikáře woe" je tohle nepodstatná maličkost...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
jenicek

#11 Příspěvek od jenicek »

Tohle je na fórech fakt na palici. Tazatel jasně napsal, že shání to a to a zcela přesně to definoval.
...a dostal rad jak sra*ek (některé i stejně hodnotného obsahu) a nikdo nic nenabídnul. Já prohrabal zásoby a 75R mám jen menší watáže.
juricaj

#12 Příspěvek od juricaj »

Konstrukce je taková, že: na dps je tepelná nevratná pojistka (teď nevím kolik)°C /2A a na ní je přes tepelně vodivou pastu přitisknut R441-75 ohm/7W.Je to i v servis. manuálu. Pro JirkaZ: nevím co je k tomu za nepochopení a taky nevím co myslíš tím "správně namachrovaného "eletrikáře woe" "
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

jenicek píše:Tohle je na fórech fakt na palici. Tazatel jasně napsal, že shání to a to a zcela přesně to definoval.
...a dostal rad jak sra*ek (některé i stejně hodnotného obsahu) a nikdo nic nenabídnul. Já prohrabal zásoby a 75R mám jen menší watáže.

Ty si mu pomohol presne rovnako.
hajeklubos

#14 Příspěvek od hajeklubos »

Kdybych to řešil já, tak bych použil běžně dostupný hranatý porcelánový odpor 68ohm/10W (nebo 5W) za 10Kč s přidrátovanou axialní nevratnou pojistkou na 80st za 20Kč. (šroubovat, nepájet) Vše běžné součástky. Zafungovat to musí stejně.
Je to na tobě. Luboš
jenicek

#15 Příspěvek od jenicek »

rnbw píše:
jenicek píše:Tohle je na fórech fakt na palici. Tazatel jasně napsal, že shání to a to a zcela přesně to definoval.

Ty si mu pomohol presne rovnako.

Jenže já aspoň od většiny zdejších radilů zved svoji velectěnou p*del a šel se podívat do skládku, jestli to tam není.
A radit aby tam nabastlil něco ve stylu Jirky Babicy, když chce zachovat původní vzhled, tak do toho jsem ještě jaksi asi sociálněsíťově nedospěl nebo necítím potřebu naznačovat, že tazatel nemá vlastní mozek.

Je umění jasně formulovat dotaz, aby na něj byla jasná odpověď.
Tady se to povedlo, ale zase ty odpovědi...
:lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“