Oprava prevodovky T20 do Tera.

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tiktak1953

Oprava prevodovky T20 do Tera.

#1 Příspěvek od tiktak1953 »

Mate neaky typ ako opravit predraty obal prevodovky z oboch stran? To co bolo predrate od motycky sa najprv zvaralo viackrat a nakoniec lepilo.Dvojzlozkove lepidlo nieco vydrzalo ale nie dlho.Existuje neake lepidlo na liatinu coby to zvladlo,dik

To lepenie hlavne by bolo z vnutra,doplnkove z vonka.Nemate spodnu cast tejto prevodovky ,new som nasiel za 70€.Many mam nato,ale preco by neskusil lepit, ak by to dlho vy-drzalo.
Přílohy
IMG_20240427_105311.jpg
IMG_20240427_105311.jpg
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 27 dub 2024, 13:52, celkem upraveno 1 x.
Zbieram hlavne nefunkčné náramkové hodinky PRIM,prípadne rôzne opravím.
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
jirkati

#2 Příspěvek od jirkati »

Existuje celá řada možností od svařování s následným návarem vrstvy tvrdokovu až po lepení Profi lepidly přímo na litinu. Podívej se na podobná témata na Svarfórum.cz. Musíš ale dlouho číst, to za tebe nikdo neudělá, a rozhodnout se sám. Úspěch ti samozřejmě nikdo nezaručí.
tiktak1953

#3 Příspěvek od tiktak1953 »

jirkati ,potom to zvarat nedam,nie.Na zvaranie treba velke skusenosti z liatinou.Stena je tenka,deda skor nie!Skor doporucte lepidlo a dal by do neho sklenu sietku ,coby odolalo oleju.
Neviete poradit ako rozdelit spodok prevodovky od vrchu.Je na spodku aj plechova zatka,pojde vypacit? Video neni k mani,ja som nenasiel.Chcem co najmenej veci rozobrat.
Yarda1

#4 Příspěvek od Yarda1 »

Nemá to něco společného s touhle firmou, že by ti aspoň poradili?
https://www.vari.cz/produkty/archiv-vyr ... 160/cp:63/
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
tiktak1953

#5 Příspěvek od tiktak1953 »

Ozval sa mi jeden na mail ze by to malo ist zvarit CO-čkom.Suhlasite co zvarate CO-čkom? Idem za jednym co s tym zvara ci to skui. Odpovedzte ak viete.dik
--------------------------------------------------
Tu na odkaze pridavam jednu dobru vec ,co mam na prevodovke,dalsiu podobnu teraz nemam este odfotenu,takze neskor.Neodpovedajte tam.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... &start=375
jenicek

#6 Příspěvek od jenicek »

Svařit COčkem to může jít, ale pochybuju že obyč drátem. Na tyhle vehementy je dobrej drát CuSi3.
tiktak1953

#7 Příspěvek od tiktak1953 »

kAZDY HOVORI INAC, AKO TO ZVARIT. Jeden mlady co zvara Co-ckom povedal ze ani CUSi3 nevydzi a odpadne.Povedal ze prexchodovov elektrodov,no ja neviem.Vas nazor co to poznate na tie prechodove elektrody ja aky.Hore som dal obr.obruseneho miesta.Mozno to zalepim ak nieco dobre nemate nato.dik este raz
Sandal

#8 Příspěvek od Sandal »

Litina se dá zaletovat mosazí, a nebo jako přídavný materiál se používají pístní kroužky.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Hape
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hape »

Na co jsou tam ty dvě díry? Nešlo by do nich vyřezat závity a přes to prodřený místo dát záplatu z plechu přitaženou dvěma šrouby v těch dírách? Plech třeba nějaký 2,5 mm silný podmázlý epoxidem, nebo silikonem.
tiktak1953

#10 Příspěvek od tiktak1953 »

Hape su tam velmi tenke takto nevidiace praskliny!Cez tie diery netieklo, to je zrejme po min styroch zvaraniach.
Doniesli mi vcera rozbytu prevodovku za opravy elektroniky.Takze este riesim aj tu druhu.
Poradte,nejde mi vyrazit okruhle snekove kolo a neviem coho moze drzat!Z druhej strany toho vel.kolesa nie je rozoberatelna priruba ako na obr.Ked to vyrazam tak to po kusku zacina byt velmi tesne z oskov zo snekom.Dalej sa bojim vyrazat aby nezlomil mosazne zuby.Lozisko dole na dlhej oske je rozbyte,takze ako keby bola oska bez loziska.
Přílohy
IMG_20240428_095145.jpg
IMG_20240428_095145.jpg
IMG_20240428_092739.jpg
IMG_20240428_092739.jpg
Hape
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Hape »

Tos mi nerozuměl, nebo sem to špatně napsal. Já samozřejmě vidím na obrázku, kde máš označená místa kudy ti prosakuje olej, že to nejsou ty dvě díry.
Já to mysle tak, že v těch dírách v převodovce uděláš závity (jestli je to možné), z nějakého silnějšího plechu uřízneš kus jako záplatu na celou plochu kudy prosakuje olej, do plech uděláš díry aby lícovaly s těmi v převodovce, plech namázneš buď epoxidovým lepidlem, nebo silikonem a přišroubuješ na tu plochu kudy prosakuje olej.
Ale jestli je tam tak málo místa, že se něco o převodovku dře, až jí to prodře, tak to tak asi udělat nepůjde.
tiktak1953

#12 Příspěvek od tiktak1953 »

Hape,jeto takto,ten zvar musi byt po dokonceni zarovnany skoro rovnomerne po celej ploche.Tam ide totizto tazne zariadenie pre pridavne zariadenie ako pluh,vyoravac zemiakov.Vpredu je na nom zavazie.Ked som to mal zalepene,tak mi to zariadenie trelo o to lepidlo.Zvarat to ja samoze neakymi specialnymi metodami nedokazem.Asi pouzijem tekute zelezo,a uz nie dvojzlozkove,co zase cas vydrzi.
Uz som skoro dokoncil druhu rozbitu prevodovku.chyba mi uz len dve tri veci.
Kde to slzi tam je stena tenka,tovieš uspora materialu na spravnom mieste.
Přílohy
tera obr..jpeg
tera obr..jpeg
Odpovědět

Zpět na „Poradna“