Výrobca výkon. tranzistorov
Moderátor: Moderátoři
Výrobca výkon. tranzistorov
Čo poviete... mohol by to byť ON Semiconductor ??
Alebo je to CN preznačkovaný fejk ?
AVR Component Tester ho odmeral ako NPN tranzistor.
Až treba pridám, ale nie je tam nič nezvyčajné. Púzdro zo spodu čisté/hladké bez označenia B/E. Nožičky Φ 1mm (KD15003 majú Φ 1,5mm) v pekných modrých sklenených priechodkách...
Meranie základných parametrov by som ešte zvládol vzhľadom na požadovaný prúd, ale pod tým SOA testom ani neviem, čo si predstaviť
A odpúzdrenie ?? Príde na rad, až keď nejaký krachne...Či pri teste, alebo v zariadení...
Originály (Motorola - 2ks za "iba" takmer 8€ mi prídu v pondelok z CZ shopu) sú v neskutočných cenových reláciách, lebo niekde pýtajú aj 35€ za kus... Nejaké indické, čo som našiel boli najlacnejšie - má ich v ponuke aj TME... Tieto som našiel na alíku za dobrú cenu pri odbere aspoň 10ks cca 7€..
No veď uvidím, či zvládnu to potrebné...
Keď to aj bude nejaká funkčná náhrada/padělek - vadiť mi to nebude..
Je to náhrada koncákov do 450/500W zosilňovača BVA , kde boli pôvodne KD15003 - ale tie už asi ťažko niekde zoženiem...
- Dumitru
- Kontaktovat uživatele:
Mali ste radšej ísť do toho cdil aspoň bol z tme
Edit: Beriem späť mam doma MJ15022 ISCSEMI kupované tu tak som aplikoval na popis riedidlo a nadpis zišiel bez problémov dole, rozkuchal som ho a kryštál ale nevyzerá ako fake (veď posúďte sami)
- Přílohy
-
MJ15022.PDF- (165.68 KiB) Staženo 82 x
ok1hga zmeraj h21e pri 10A. Ak to výrazne nesúhlasí, sú to dva neklamné znaky fejku.
Kapacitu prechodu ti ukáže aj AVR component tester.
Kapacity prechodov aj ostatné údaje sú "priemerné" hodnoty náhodných troch kusov.
B-E = 1,7nF .. v DS uvádzajú output capacity min. 1nF
B-C = 600pf .. v DS sa neuvádza
C-E = 370pf .. v DS sa neuvádza
hFE = 50 .. druhým AVR-kom nameralo 25 a viac ( v DS tuším že 20-150 ??)
Ie = 6,3mA
Ube = 0,545mV
ICEO = 1uA
ICEs =2uA
Že by boli celkom použiteľné??
Na ďaľšie meranie sa musím technicky aj "duševne" pripraviť