Jak rozchodit SCPD2

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Jak rozchodit SCPD2

#1 Příspěvek od markoni »

Máte někdo skušenosti s SCPD2 memohu to rozchodit s MPLAB IDE v7.41 díky dopředu říkám o linku na Dhservis vím všem za rady díky.
Návštěvník

#2 Příspěvek od Návštěvník »

Asi budeš muset při každém spuštění MPLABu projít Debugger/Settings/Communications a přepnout USB na patřičný COM. Nezapoměň také vypnout cache UARTu, ale to je snad samozřejmost.
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

mi SCPD2 funguje bez problému.Otevru projekt nastavím SCPD2 buď jako programátor nebo debugger nastavím COM a SCPD2 se připojí. Potom uložím projekt a uložím workspace a ukončím MPLAB. Když spustím znovu MPLAB , po otevření uloženého projektu se otevřou všechny okna a dám jenom programmer(nebo debbuger záleží co bylo nastaveno při uložení projektu) -> ICD2 -> conect a vpohodě se to připojí
jankop
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jankop »

Asi máš pravdu, součástí projektu je nejspíš i nastavení komunikačního kanálu. Naštěstí to nemusím už ani řešit, pořídil jsem si klon ICD2 USB.
Návštěvník

#5 Příspěvek od Návštěvník »

jo a kde a za kolik?
jankop
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jankop »

Vybral jsem na webu jedno z mnoha schémat a vyrobil ho. Jediný problém je možná sehnat procesor 18F4550 v DIL provedení. Převzal jsem plošný spoj, jen jsem udělal nějaké drobné úpravy.
Pokud by měl někdo opravdový zájem, tak jsem ochoten se podělit se svýni zkušenostmi a poznatky.
nop

Re

#7 Příspěvek od nop »

Já bych zájem měl,prozatím alespon link odkud to sosnout,teda pokud je to něco jinýho než na mcu.cz o tom vím..
jankop
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jankop »

Vcelku úspěšně jsem bez zásadních problémů oživil potyo1.
Dokumentaci je možné najít na
http://www.icd2clone.com/wiki/Main_Page
Použil jsem původní plošný spoj. Rezistory pro LED jsem všechny nahradil trojnásobnou hodnotou. V oblasti 74LS07 chybí dva pullup rezistory, které jsem doplnil. Na vstup USB jsem přidal bipolární transil 5V6 a konečně na základě výsledků jsem do napájecí větve IC3P vložil schottky diodu. Tlačítko RESET bych tam teď vůbec nedával, k ničemu dobrému není.
Mnoho o ICD bylo napsáno na http://www.edaboard.com/ftopic161641.html a dalších vláknech.
Ovšem když se tím člověk prokouše, tak má pocit, že toho ví méně než na začátku. Moje první testy dopadly katastrofálně, výkon byl jen nepatrně vyšší než s ICD2, připojeným přes COM. Ovšem jen do doby, než jsem přišel na to, že procesor debuguji na kmitočtu 31kHz. Za normálních podmínek je rozdíl v rychlosti komunikace markantní.
Naposledy upravil(a) jankop dne 23 čer 2007, 14:01, celkem upraveno 1 x.
jankop
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jankop »

Ještě pro představu zkusím připojit dvě fotografie
Přílohy
IM027424.JPG
(100.1 KiB) Staženo 152 x
IM027423.JPG
(35.77 KiB) Staženo 136 x
nop

re:

#10 Příspěvek od nop »

ještě bych se zeptal,kde jste koupil 18F4550 DIL ?
Návštěvník

#11 Příspěvek od Návštěvník »

18F4550 mají na www.tme.cz za nějakých 220Kč teď nevím jestli s daní nebo bez.

Taky mě tento klon zaujal asi to zkusím!!
usbman

Re: Jak rozchodit SCPD2

#12 Příspěvek od usbman »

kdyby někdo 18f4550 potřeboval tak nam zbyly asi 64ks v DIPech, nepoužite, cena 80 nebo dohodou, kontakt: usbsolutions@centrum.cz
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“