Zdroj ZPA 5V/50A
Moderátor: Moderátoři
Zdroj ZPA 5V/50A
Mám doma tenhle zdroj: ZPA DC205 5V/50A. Jedná se spínaný zdroj, dříve určený asi pro výpočetní techniku. Nemá od toho někdo schéma? Docela by mě zajímalo, jestli (a jak) by se z toho dal udělat regulovatelný zdroj (třeba do 15V).
- Přílohy
-
zdroj_ZPA.JPG- takhle to vypadá...
- (68.75 KiB) Staženo 47 x
salzvo píše:Zdravím.
Mám doma tenhle zdroj: ZPA DC205 5V/50A. Jedná se spínaný zdroj, dříve určený asi pro výpočetní techniku. Nemá od toho někdo schéma? Docela by mě zajímalo, jestli (a jak) by se z toho dal udělat regulovatelný zdroj (třeba do 15V).
Tak mám doma také něco takového a mám dojem, že je dokonce 5V/70A, ale to se musím podívat
Jestli se nepletu, tak mám nejmíň dva a ani nevím, jestli to funguje
Musím se kouknout do garáže
Předělávat se to moc nedá. Je to vybastleno s čs. součástkami, aby to chodilo tak, jak se to dodává. Kdysi jsem zkoušel upravit takový ZPA zdroj 12V/25A na nabíječku a skončil jsem s odpálenými 4-mi dvojicemi KU.
mtajovsky píše:salzvo píše:Zdravím.
Předělávat se to moc nedá. Je to vybastleno s čs. součástkami, aby to chodilo tak, jak se to dodává. Kdysi jsem zkoušel upravit takový ZPA zdroj 12V/25A na nabíječku a skončil jsem s odpálenými 4-mi dvojicemi KU.
Takže je to asi k ničemu, možná tak to rozebrat a na součástky, chladiče a tak. Hm, já to kdysi také dostal a tak asi se to už k ničemu nehodilo, tak to vyhazovali
Kdysi někdo prodával na Aukru návod k těmhle zdrojům. Pokud si dobře pamatuji, tak u toho bylo i schéma.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
rnbw píše:Na niektorych PC zdrojov sa neda 12V vetva zatazovat bez zatazenia 5V.
To samozrejme vim, ale tohle byvavalo kdysi, pokud se nepletu...dnes uz by mela byt situace jina(co jsem zkousel vsechny zdroje, tak funkcni bez zatizeni 5V vetve-a ze to nebyli zadni mladici). A vymlouvat se nato je podle me blbost...radsi sezenu nejaky jety zdroj, kde mam moznost vice napeti, nez tuhle starou obludu.
-
Martas...
Mám podobný zdroj, 5V/20A+12V/8A. Nemáte někdo alespoň popis toho konektoru? Díky. Martin
Stefan31