svářecí trafo :-)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
cafenet

svářecí trafo :-)

#1 Příspěvek od cafenet »

marostv
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od marostv »

super trafo :lol:
jano2

#3 Příspěvek od jano2 »

To tu už bolo,no neviem ,či to niekoho inšpirovalo k vyrobe takeho niečoho,,,
Malo toho viem,radšej sa spytam.
jandu

#4 Příspěvek od jandu »

Áno, už to tu bolo. Mal som to "šťastie" s podobnou o niečo kultivovanejšie upevnenou zváračkou zvárať. Proste z núdze cnosť. Ale na moje prekvapenie to zvarovalo neporovnateľne lepšie ako ktorákoľvek precízne prevedenou /myslým tým VZHĽADOVO/ amaterskou zváračkou. Ľahko chytala oblúk, oblúk horel plynule a neobyčajne pokojne. Svokor - profesionálny zvárač /od 16 do 67 rokov zváral/ tomu proste neveril. Odvtedy stále tvrdím - nezáleží na vzhľade, ale na parametroch. Samozrejme ale treba dbať v prvom rade na bezpečnosti. U tohoto výrobku o tom nemôže byť ani reč.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
nxn

#5 Příspěvek od nxn »

Sek. napětí neni o moc menší než prim. ,proto ten oblouk.... :D
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
stasek

#6 Příspěvek od stasek »

jandu: stejný poznatek mám i já. Kdysi jsem vyrobil svářecí trafo, svářelo luxusně, jak jsem na to udělal bednu a "vylepšil to", bylo to o hodně horší.
Jinak na těch na obrázku mě to nepřekvapuje. Jestli jsou tak lenošní jak naši přičmoudlí spoluobčané, tak se nedivím, v jakým to mají stavu.
Cust

#7 Příspěvek od Cust »

třeba je to tím, že je to jediné svářecí trafo širokodaleko a elektrikář je jen v sousedním městě, několik set kilometrů vzdáleném
vrky

#8 Příspěvek od vrky »

Koupil jsem si Pe 1/2008. Jsou tu výsledky konkurzu o Nejlepší elektronickou konstrukci. Vyhrál pan M.S. a jeho svářecí invertor. Uvidíme jestli ho tam dají jako konstrukci.
vombat
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od vombat »

K té bedně na svářečku. Svářecí trafo má velký rozptylový magnetický tok a proto bedna musí být nejlépe z magneticky nevodivého materiálu - sklolaminát, texgumoid apod. Rovněž pozor na šrouby z oceli, kterými může být případně bedna sešroubována. Ti borci to splňují dokonale, včetně stažení jádra tkaničkou - žádné vířivé ztráty ve stahovacích šroubech.
jano2

#10 Příspěvek od jano2 »

stasek píše:jandu: stejný poznatek mám i já. Kdysi jsem vyrobil svářecí trafo, svářelo luxusně, jak jsem na to udělal bednu a "vylepšil to", bylo to o hodně horší.
Jinak na těch na obrázku mě to nepřekvapuje. Jestli jsou tak lenošní jak naši přičmoudlí spoluobčané, tak se nedivím, v jakým to mají stavu.

Asi pred 20-timi rokmi,sme na udržbe mali jednoduchu zvaračku(jej typ neviem,červenej farby,380V,bez diod,)ak bola vo furiku,(nechcelo sa ju nosit,)NEDALO SA S NOU ZVARAT.Mimo furi,zvarala dobre.
Malo toho viem,radšej sa spytam.
honza_jan

#11 Příspěvek od honza_jan »

Jako recese to je dobré. Po zvětšení fotografií až na pixely je vidět editaci. Oblouk hoří svářečovi na prstech a jsou vidět zásahy nástrojů Photoshopu, nebo jiného editoru. Kdyby to byla skutečnost, tak by se "svářeč" tvářil po zapálení oblouku uplně jinak. Neseděl by v poklidu na bobku, ale tancoval by zcela jistě kozáčka kombinovaného s odzemkem. Na druhé fotografii jsou vodiče zřejmě přívodního kabelu zasunuty jenom mezi plechy jádra. Svařovací vodiče jsou na konce vinutí jenom zaháknuté a pokyd by tento výtvor nějakou náhodou i svářel, tak vy byly na izolaci a vodičích vidět stopy opalu.
rezis

#12 Příspěvek od rezis »

honza_jan píše:Jako recese to je dobré. Po zvětšení fotografií až na pixely je vidět editaci. Oblouk hoří svářečovi na prstech a jsou vidět zásahy nástrojů Photoshopu, nebo jiného editoru. Kdyby to byla skutečnost, tak by se "svářeč" tvářil po zapálení oblouku uplně jinak. Neseděl by v poklidu na bobku, ale tancoval by zcela jistě kozáčka kombinovaného s odzemkem. Na druhé fotografii jsou vodiče zřejmě přívodního kabelu zasunuty jenom mezi plechy jádra. Svařovací vodiče jsou na konce vinutí jenom zaháknuté a pokyd by tento výtvor nějakou náhodou i svářel, tak vy byly na izolaci a vodičích vidět stopy opalu.
Ze ty me donutis zajit do garaze vyfotit cim svaruju?
Internet - metla lidstva
honza_jan

#13 Příspěvek od honza_jan »

Ty ho nevyfotíš, protože by ti praskla čočka na foťáku. :D Na ten skvost nahoře stejně nemáš!
Vojta7

#14 Příspěvek od Vojta7 »

Jsi si jist? :D
helios

#15 Příspěvek od helios »

Vojta7, daj fotku, nech porovnáme. :)
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“