SAMSUNG LE32S86BD - neukládá nastavení obrazu?

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
EKKAR

SAMSUNG LE32S86BD - neukládá nastavení obrazu?

#1 Příspěvek od EKKAR »

Soused si koupil tuto LCD placku, když ji doma zapnul, vše OK, naladění se povedlo poměrně jednoduše, návod je obsáhlý a dosti podrobný - ale ouha - nelíbilo se mu nastavení parametrů obrazu - jas, kontrast, sytost barev, intenzita podsvitu atd. To je v pořádku - pokud uživatel poprvé zapne TV, má z výroby nadefinované tzv. DEFAULTNÍ NASTAVENÍ parametrů obrazu i zvuku. Takže hurá do uživatelského menu a hodnoty si poladil a podle návodu i zadal "Uložit". Jenže po vypnutí DO do Stand-By režimu a opětovném zapnutí se mu nastavení vrátilo na ty defaultní hodnoty - např. max. hodnota podsvícení, barvy vytažené na 100% ale předvolený režim "STUDENÝCH BAREV" atp. Televizi reklamoval, jenže na krámě (Elektro Planeo) nebyl k dispozici jiný kus téhož typu, takže reklamaci vyřešili vrácením peněz - potud plná spokojenost. Bohužel, v jiném obchodě (Euronics) TV shodného typu vykazuje stejnou nefunkčnost, tj. neukládá uživatelské nastavení obrazu. Ba co víc, neukládá ho ani typově "vyšší" řada - prodavač mluvil cosi o "erkové" řadě - na typ jsem se bohužel nepodíval... Mohou mi znalci/servismani značky poradit, zda je to typová/sériová vada už z konstrukce/výroby nebo zda to lze přenastavit v SERVICE MENU? Sám bohužel nemám s tímto typem zkušenosti - servisák nejsem. Potřeboval bych to vědět do zítřka (neděle 3.2.) večer, abych s ním mohl v pondělí jít eventuálně vybrat jinou... Na výběr je typ Sony KDL-32U2000 nebo Philips 32PFL5522D - víc jsem zatím nevyčenichal... :lol: :lol:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Nechce sa mi verit, ze by to s takouto chybou dali do predaja.
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od DiGiCo »

rnbw píše:Nechce sa mi verit, ze by to s takouto chybou dali do predaja.

Vůbec bych se nedivil, kdyby to s takovou chybou dali do prodeje... No co, zákazník je vůl a rád se nechá oje*at, hlavně když trhneme peníze...
:evil:
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Ba co víc, nedělá to ani ten "R" typ - podle někoho by to mohl být typ LE32R86BD, nevím, nekouknul jsem se - ale měli jsme na krámě oba puštěné vedle sebe a neuložil se ani jeden - je možné, že jsme neudělali nějaký krok, kterým se ukládání zadá - ale šli jsme přesně podle návodu. Proto se ptám, jestli se to nedá aktivovat v SERVICE MENU nebo jestli je to konstrukční nedostatek. Ještě v tom Euronicsu byl prodavač natolik arogantní, že mi do očí tvrdil, že už jich prodali víc než 30 a ještě si na tohle nikdo nestěžoval - nechce se mi věřit, že by Třebováci byli takoví pitomci, aby jim ZROVNA TOHLE nevadilo...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
kozoka

#5 Příspěvek od kozoka »

EKKAR píše:Ba co víc, nedělá to ani ten "R" typ - podle někoho by to mohl být typ LE32R86BD, nevím, nekouknul jsem se - ale měli jsme na krámě oba puštěné vedle sebe a neuložil se ani jeden - je možné, že jsme neudělali nějaký krok, kterým se ukládání zadá - ale šli jsme přesně podle návodu. Proto se ptám, jestli se to nedá aktivovat v SERVICE MENU nebo jestli je to konstrukční nedostatek. Ještě v tom Euronicsu byl prodavač natolik arogantní, že mi do očí tvrdil, že už jich prodali víc než 30 a ještě si na tohle nikdo nestěžoval - nechce se mi věřit, že by Třebováci byli takoví pitomci, aby jim ZROVNA TOHLE nevadilo...
Tyto TV žádnou výrobní vadu nemájí, nechápu neznalost prodejců :( :( Kolik přístrojů putuje zbytečně do servisu a technik vyučtuje tzv. B paušál. Televizor je nastaven v řežimu Obchod a proto se vždy vrací zpět do původního režimu - je třeba se podrobně prostudovat návod nebo si pohrát v meny přístroje. Co se týká modelu tak určitě R86´. Má lepší Panel, Rozšířené zobrazení barev WCG, Movie Plus a hezčí design. Model 32U2000 je základní model od Sony se starým typem panelu.
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DiGiCo »

kozoka píše:Tyto TV žádnou výrobní vadu nemájí, nechápu neznalost prodejců :( :( Kolik přístrojů putuje zbytečně do servisu a technik vyučtuje tzv. B paušál. Televizor je nastaven v řežimu Obchod a proto se vždy vrací zpět do původního režimu - je třeba se podrobně prostudovat návod nebo si pohrát v meny přístroje.

Takže platí to, co vždycky - RTFM (www.zkratky.cz)
Návštěvník

#7 Příspěvek od Návštěvník »

jedná se o shop mode a ne o žádnou závadu.Zjistit se to dá tak že na DO zmáčknete tl.INFO a v OSD to uvidíte.Zrušit se to dá jednoduše stisknutím tl. VOLUME - a pak rychle tl.MENU a to držet asi 5s nebo dokud se na displeji neobjeví nápis "dynamický".
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Pánové, díky za nakopnutí správným směrem. Soused reklamoval, vrátil "S" typ a vzal hned vedle stojící "R" - vlastně se zachoval podle Vašich rad - ta totiž ukládala bez problémů. Je až s podivem, že na toto odlišné nastavení neupozorňuje už sám výrobce nebo jeho české zastoupení v manuálu hned na začátku (nic o SHOP režimu tam není), nebo že to není součástí školení personálu prodejen - to by přece mělo být buď starostí prodejce ještě před zabalením na prodejně, nebo prvním úkonem při instalaci doma - mně osobně to také bylo divné, proto jsem se ptal na možnost změny nastavení v SERVICE MENU - ale SHOP režim neznám, proto jsem se na něj ani neptal. Holt - nakupujte u odborníků... :lol: :lol: :lol:
Přitom do toho krámu včera večer volal, kdyby tam nebyli idioti, tak mu řeknou: pane vypněte si tímhle postupem shop režim a bylo by po problémech.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“