proud tekoucí kondenzátorem
Moderátor: Moderátoři
proud tekoucí kondenzátorem
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Díky,ale ten výpočer pro kapacitní reaktanci znám,ale pořád nevím jak mám určit typ např elektrolytu,když ho chci např.použít na konc zesilovači do série s reproduktorem.Radix píše:Elektrický výkon kondenzátoru je jalový, nemění se v teplo, takže odpadá zahřívání.
Pokud potřebuješ výpočet kondenzátoru jako předřadníku, pošlu ti to mailem.
To je mi jasné,ale pokud mi vyjde třeba 1000uF,tak jak mám vědět jestli stačí 1x1000uF nebo musím dát paralerně 2x500uF kvůli proudu?Radix píše:Tam se volí kondenzátor podle kapacitance, aby co nejméně zeslaboval nízké kmitočty.
Ale já jsem ten údaj nikde v katalozích nenašel.Aby to bylo jasnější,já to nyní na nic neptřebuju,ale zajímá mne to jako teorie,protože navím jak bych to případně řešil a je to zajíma vé téma. A navíc se to netýká jen konc.zesilovačů,proud teče i přes filtrační kondíky ve zdrojích.Milos2 píše:Ak chces vediet, aku zataz vydrzi, asi to budes musiet podla katalogoveho listu konktretneho typu, znacky. Alebo "opisovanim"
pajosek2 píše:Ale já jsem ten údaj nikde v katalozích nenašel.Aby to bylo jasnější,já to nyní na nic neptřebuju,ale zajímá mne to jako teorie,protože navím jak bych to případně řešil a je to zajíma vé téma. A navíc se to netýká jen konc.zesilovačů,proud teče i přes filtrační kondíky ve zdrojích.Milos2 píše:Ak chces vediet, aku zataz vydrzi, asi to budes musiet podla katalogoveho listu konktretneho typu, znacky. Alebo "opisovanim"
Jediné, co tě zajímá je útlum na RC článku (u zesilovačů), tady http://www.volny.cz/jsk/RC/RC.htm