Nec - MultiSync FP1350

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
eV

Nec - MultiSync FP1350

#1 Příspěvek od eV »

Zdravím,
chci se poradit a zeptat se na názor zkušenějších dříve, než do něho vlezu.
Obraz je po spuštění dobrý ale když dojde k zahřátí (cca 10 - 20 minut) obraz se začne vertikálně stahovat (Změna není skoková. Obraz se stahuje velmi pomalu a stáhne se asi o 0,7 cm).
Dnes se mi k tomu už dvakrát, zhruba během hodiny, stalo, že obraz prsknul. Jev trval celkově zhruba 2 vteřiny, tak nebylo moc času na pozorování. Nejprve se jakoby celý rychle (téměř skokově) zvětšil asi o 3 cm do všech stran, poté se zhruba vteřinu a něco vracel zpět. Při tom obraz trochu ztmavl a zevnitř se ozvalo nepatrné lupnutí o vyšším tónu(lupnutí nebylo tupé). Podruhé to bylo téměř to samé, jenže se obraz o 3 cm nezvětšil, ale naopak, zmenšil.
Přijde mi, že to dělá od doby, kdy jsem k PC přišel po sestře a monitor byl přenastaven z obnovovací frekvence 100Hz na frekvenci 60Hz. Sama mi řekla, že s ničím nic nedělala (také to ani neumí).
Pro úplnost.. Monitor byl už jednou v opravě kvůli vadnému IO, který nastavuje obnovovací frekvenci. Opravář tam místo něho nabaslil relé. Chodí bez problému.
Často je z monitoru slyšet přeskočení malého napětí, jen nepatrný lupanec. Velmi zřídka je slyšet VN napětí, jako při zapnutí monitoru (náběh na aquadak), jenže je ten výboj kratší a méně intenzivní. Jinak ovšem zvukově stejný (s obrazem to nic nedělá).
Nevím, zdali je to jen pocit, ale obraz se nejspíše den ode dne stahuje více, i když to prakticky nepozoruji.
Po rozebrání samozřejmě začnu měřit ESR kondíkům ve vertikále+ve zdroji a většinu vyměním.
Píšu sem proto, že už jsem ho měl jednou rozdělaný a vím, jaké je to vevnitř hrůza. Proto se ptám, jestli by náhodou někdo nevěděl, co ještě zkontrolovat.
Vím, že nejsem registrovaný a z toho tady nemáte moc radost. Není ovšem moc času a tak nevím, jak moc bych sem mohl psát. Na registraci ale snad někdy dojde :).
Pokud by náhodou měl někdo schéma, byl bych velmi rád za zaslání.

Mnohokrát děkuji za každý příspěvek. eV
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“