Grafická karta, či základní deska?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Martousek
Kontaktovat uživatele:

Grafická karta, či základní deska?

#1 Příspěvek od Martousek »

Zdravím Vás všechny. Mám potíže se zobrazováním na svém novém počítači. Příčinou problému se zdá být grafická karta N Vidia GeForce 9800 GT, nebo základní deska Gigabyte EP45-DS3. Oba komponenty jsou zcela nové a počítač běžel spolehlivě až do chvíle, kdy technik UPC resetoval počítač, neb se kousnul. Dokončoval zrovna instalaci připojení internetu a po restartu internet už běžel. Následně jsme ale oba nevěřícně zírali na monitor, cože tím chce "básník říci", viz příloha. Je mi jasné, že technik je v tom nevině. Od té chvíle nepomáhá žádná "softwarová léčba" v podobě nových ovladačů jak desky, tak ani grafiky. Kartu jsem proto vyjmul a zkusil funkci v jiném PC. Bez potíží. Protože ihned po spuštění počítače jsem neviděl žádný projev vady, kartu jsem opět vyjmul a tím test skončil se závěrem, že bude patrně vada v desce. Po navrácení do původního počítače se vada opět projevila. Grrrrr! Zkusil jsem tedy pomocí jumperu resetovat BIOS desky a ... úspěch! Nainstaloval jsem tedy ovladač a pro jistotu zkusil 3DMark05, abych ji trochu "zatopil". Počítač zamrznul a jediným východiskem byl RESET. Po restartu Opět vada. Dokonce ani aktualizace BIOSu nevedla k nápravě. Tolik vysvětlení. Viděl jste to někdo někdy? Myslím, že je na vině Grafika, proč ale pomohl reset BIOSu? Grafika, nebo deska?! Díky, Marťoušek.
Přílohy
Monitor_2.jpg
Zkopírovaná plocha do schránky - pruhy asi nejdou zkopírovat.
(78.07 KiB) Staženo 132 x
Monitor_1.JPG
Foceno, jinak nejsou vidět ty pruhy.
(19.68 KiB) Staženo 151 x
Po_restartu.JPG
Ihned po restartu...
(45.04 KiB) Staženo 189 x
proel64
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od proel64 »

Sak tam pichni nejaku inu grafiku a uvidis..
borecman
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od borecman »

skús kartu vybrať a zasunúť speť. ak nepomôže, vyzerá to na kartu
stepa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stepa »

Kamaradovi neco podobne delala vadna GK.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Martousek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Martousek »

No, taky mám podezření hlavně na ni, ale proč jela v jiným komplu dobře?! Žeby transportem zchladnula? Nemůže být na vidě slabý zdroj? Kopil jsem 450 W, ten by měl stačit, i když je ta grafika pěknej žrout. Zkuzsím ještě snížit odběr odpojením disku a cd romky, ale nevidím to pozitívně.
vrky

#6 Příspěvek od vrky »

Když jsi ji měl v jiném PC tak ti to nedělalo (to jsi napsal) Zkusil jsi ji v tom jiném PC resetovat natvrdo? Jinou kartu zkusit u tebe a resetovat natvrdo. Zjistit čemu se nelíbí tvrdý reset jestli GK neboPC.
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od drabek06 »

Mno vetsinou kdyz jsou v obraze takovyhle artefakty tak bejva bud KO GPU nebo pameti na grafice . . . aspon teda co sem se setkal :wink:
xxxe

#8 Příspěvek od xxxe »

Mám tady jednu Invidia geforce4 z kompu co v něm odešelo pár kondů a chová se taky takhle podobně. V jiným PC je obraz bez vad ale jen do doby než nainstaluju ovladače ke kartě a dám třeba 75Hz.Pak už to dělá tyhle podobný vady v obraze jako máš ty.

Neřeš to a kup si jinou.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Je to pouze grafickou kartou. Chyba je v její paměti, to sám nespravíš :wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“