regulace podsvícení
Moderátor: Moderátoři
regulace podsvícení
sháním autorádio, které
-má zelené podsvícení se společnou regulací s palubkou (pin 6 na ISO konektoru)
-má loudness
-má CD
Přivítal bych informaci o takovém typu za rozumnou cenu.
Mám Blaupunkt Essen (svítí zeleně) a to bohužel regulaci nemá a při delší noční jízdě mi to docela vadí.
Procházel jsem nabídky na netu, ale problém je že tyto informace skoro nikdo nenabízí, když ano, tak pouze loudness.
děkuji a přeji všem spokojený a úspěšný rok 2009
m
Protože se u nás svítí ve dne v noci, u spousty rádií se tento vstup stal nedůležitým a nezapojuje se, aby přes den bylo něco vidět. Nezapomeň, že palubka svítí i přes den.
Asi ti nezbude, než vyrazit po prodejnách a číst návody ke všemu, co se prodává, protože na internetových prodejnách si to sotva přečteš, právě proto, že většině prodejců se jeví tento údaj zbytečným, alespoň od té doby, co u nás musíme svítit i ve dne.
Zkusit to můžeš: čím vyšší napětí na pinu 6 konektoru, tím tmavší displej, to u některých funguje.
U jiných se s rostoucím napětím na tomto pinu neděje nic, displej svítí naplno. Po překročení určité prahové úrovně napětí to podsvícení pohasne.
Záleží na tom, jak je v kterém modelu ta regulace vyřešená, je dost modelů, které tuto funkci nevyužívají vůbec nebo dávají možnost nastavení v předvolbách.