Kompatibilita DVD-R a mechanik

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Quest

Kompatibilita DVD-R a mechanik

#1 Příspěvek od Quest »

Zdravím všechny. Narazil jsem na tento problém. Před nedávnem jsem musel reklamovat celé 50ti kusové balení DVD-R z důvodu toho, že byly všechny kusy nedetekovatelné po vložení do mechaniky. Nyní jsem opět zakoupil stejnou značku DVD-R a s vědomím předchozí reklamace jsem si ji nechal hned v obchodě vyzkoušet zda fungují (tento obchod se též zabývá stavbou a servisem PC). Na většině vypalovaček, které měli k dispozici, tyto nové disky též nefungovaly. Jedná se o DVD-R printable Verbatim 16x (AZO), viz obr. V PC mám (viz obr.) dvě mechaniky Panasonic (jedna již 6 let stará), které tyto disky bez problémů zpracují, jednu mechaniku LG, měsíc starou která též problém nemá, ale dvě mechaniky LG cca 2 roky staré, které tyto disky neberou (některou várku ano, některou ne), moc nemají najeto a přitom DVD-RW, DVD-RAM, i DVD/CD jiných výrobců bez problémů také zpracují. Technici kteří se tím zabývali při reklamaci, mi tvrdí, že disky se stále vyvíjejí a tudíž je nutno aktualizovat firmware vypalovaček. Nevím co je na tom pravdy, ale mám za to, že zapisovatelné disky různých kategorií musí s určitou tolerancí splňovat přesné specifikace a po celou dobu existence toho kterého typu být stále v normě. Myslím si, že už je dávno pryč doba, když jsme v počátcích prvních CDwriterů museli řešit vzájemnou kompatibilitu vypalovaček a medií. :lol: Navíc u aktuálního firmware pro daný typ mechaniky, na "cdr.cz" není žádná zmínka o tom, že by v té verzi firmware byla řešena nějaká čitelnost nebo zapisovatelnost různých značek DVD-R.
Prosím o zasvěcené názory na tuto záležitost. Děkuji za reakce. Quest :?:
Přílohy
Verbatim1.jpg
(96.3 KiB) Staženo 70 x
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

u mě LG tři měsíce a začala vybírat média, pak už přečetla sama jen to co sama vypálila . Mám opravdu dlouhodobě vyzkoušených asi deset výrobců a nedám dopustit na Liteon ty jedinné se mi osvědčily.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#3 Příspěvek od PeteBurns »

Ja tiež nemám s LG dobré skúsenosti, moja aj kamarátova mala s napaľovaním DVD problémy, viac pokazila ako úspešne napálila, obe sme reklamovali a vymenili za iné, s tými viac problémy neboli...
Jindra2

#4 Příspěvek od Jindra2 »

To máš za to, že používáš Verbatinky, já používám nejlevnější nosiče a nikdy jsem neměl problémy (mechanika LG).
Jindra
stepa
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od stepa »

Mas pouzivat pluska a ne minusy :wink: S nimi nemam nikde problemy. Minusy jsem nikdy nekupoval, drive jsem o tom neco cetl a tam o nich moc kladne nemluvili(je to uz nejaky rok zpatky, ani nevim kde a co to bylo).
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Quest

#6 Příspěvek od Quest »

stepa píše:Mas pouzivat pluska a ne minusy :wink: S nimi nemam nikde problemy. Minusy jsem nikdy nekupoval, drive jsem o tom neco cetl a tam o nich moc kladne nemluvili(je to uz nejaky rok zpatky, ani nevim kde a co to bylo).

Minuska jsou více kompatibilní na starých stolních DVD přehrávačích. A navíc potřebuji "printable".
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od forbidden »

Ja pouzivam vicemene jen Verbatim DVD-R DL+ a nikdy jsem s nima nemel problemy. Doma mam vypalovacku Asus (OEM asi Lite-On), Samsung, Pioneer a nejakou v notasu. V Praci je mix vseho moznyho na cca 100 PC a vzdycky vsechny Verbatimy fungovaly a funguji. Zakosum dodavam ted vetsinou Samsungy, nebo LG. Nejaky problemy jsem mel s LG, ale to bylo spis vyrobni vadou. Jinak jsem zkousel jeste NEC, TEAC (kdyz jeste fungoval) a taky nikdy zadnej problem s Verbatimama.
Nebyly to treba padelky? Skutecnej vyrobce se da zjistit treba pomoci Nero InfoTool.
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Printable jsou i pluska ! Podle toho obalu bych řekl, že jde zase o nějaké podružné šmejdy tvářící se jako že jde o Verbatimky. Zjisti si programem, kdo je vlastně výrobce protože od firem Verbatim atd. se tam tiskne jen to jejich logo.
Co se týče vypalovaček, tak jsem s LG neměl jediný problém. Kdysi u některých někdo vykládal blbosti, ale po přehrátí novějším firmfarem přímo u něho šlo vše normálně. LiteOn jsou samozřejmě také dobré, ale dodával jsem je jen párkrát. Pokud má někdo doopravdy problémy s LG tak by mohl vědět i o jakou jde značku (typ) a mohl by to k tomu napsat. Jinak je to jen JPP. :wink:
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jenys »

forbidden píše:Ja pouzivam vicemene jen Verbatim DVD-R DL+ a nikdy jsem s nima nemel problemy. Doma mam vypalovacku Asus (OEM asi Lite-On), Samsung, Pioneer a nejakou v notasu. V Praci je mix vseho moznyho na cca 100 PC a vzdycky vsechny Verbatimy fungovaly a funguji. Zakosum dodavam ted vetsinou Samsungy, nebo LG. Nejaky problemy jsem mel s LG, ale to bylo spis vyrobni vadou. Jinak jsem zkousel jeste NEC, TEAC (kdyz jeste fungoval) a taky nikdy zadnej problem s Verbatimama.
Nebyly to treba padelky? Skutecnej vyrobce se da zjistit treba pomoci Nero InfoTool.

No také bych řekl, že to vypadá na napodobeninu, přeci Verbatinky vypadají jinak, nebo se mýlím :?: Není to zase nějaká žluťáskovina :?: Už i ta cena je podezřelá :wink: Já Verbatinky kupuju v servisu s PC technikou a tam nebyl nikdy problém. Doma zkusím novou vypalovačku, jestli také nemám nějakou šmejdskou :roll: :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
stepa
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od stepa »

Neni to napodobenina, je to spravne. Pouze jak tam jsou ty mechaniky, tak je skryte to typicke cervene V. Tady obrazek primo z verbatim stranek:

Ale jde o to kde byly vyrobeny...jak znamo je vice jakosti kvality.
http://www.verbatim-images.com/includes/binary_details_verimages.php?show=1&id=14827
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Quest

#11 Příspěvek od Quest »

"Nebyly to treba padelky? Skutecnej vyrobce se da zjistit treba pomoci Nero InfoTool."[/quote]

to forbidden: Nero InfoTool píše toto:
Přílohy
InfoDisk1.jpg
(14.29 KiB) Staženo 97 x
Quest

#12 Příspěvek od Quest »

Což by mělo být Mitsubishi, výrobce Verbatimů.
Přílohy
InfoDisk3.jpg
(52.74 KiB) Staženo 78 x
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od forbidden »

Vypadaji pravy, otazka je jestli uz neumeji zfalsovat i ten kod vyrobce.
Kazdopadne me ty problemy dost zarazeji, kdyz nejely ani primo v obchode, tak se to asi na mechaniku nesvede.
Asi mam na DVDcka zatim stesti.
Quest

#14 Příspěvek od Quest »

Nevidím to jako problém LG, LiteOn na tom není o moc lépe viz obr, ale zřejmě postavili novou továrnu na disky někde, kde je ještě levnější pracovní síla než na Taiwanu.
Přílohy
diskuseLiteOn.jpg
(82.03 KiB) Staženo 90 x
pepik9

#15 Příspěvek od pepik9 »

Jeste dotaz: koupil jsem postupne 2 balicky Verbatim CD-R 800MB (natisteno na obalu i na CD-R, ale vsude, kde jsem je zkousel to ukazuje 702-703 MB. 3 ruzne mechaniky, Nero (nastaveno preplneni) i CDburnerXp. Potkal jste se s tim nekdo nebo je chyba u me?..
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“