Pomoc s opravou sluchátek (Brno)

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jezy

Pomoc s opravou sluchátek (Brno)

#1 Příspěvek od Jezy »

Ahoj,

Blbnou mi sluchátka kvůli konektoru a potřeboval bych jej vyměnit. Nový konektor jsem si už koupil, ale nemám pájku, takže to doma neopravím. Nevíte někdo prosím o nějaké opravně v Brně, kde by mi to opravili? Nebo případně - není tady někdo, komu bych mohl sluchátka přinést a za nějakých 150 korun mi to připájel? Kdyžtak mi zavolejte na č. 605 107 561. Díky Moc!
konosuke

#2 Příspěvek od konosuke »

nosit to na servis opravu citelně prodraží, spíš průměrnej bastlíř domácí to spíchne mikropájkou za 10 minut. já bych to provedl za dvě píva (i se zárukou) ovšem jsme zeměpisně dost vzdálení, že
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od zdenoeddie »

V Brne aj som , ale nemam tu pajku :?
Killroy
Moderátor

#4 Příspěvek od Killroy »

Jezy píše:Ahoj,

Blbnou mi sluchátka kvůli konektoru a potřeboval bych jej vyměnit. Nový konektor jsem si už koupil, ale nemám pájku, takže to doma neopravím. Nevíte někdo prosím o nějaké opravně v Brně, kde by mi to opravili? Nebo případně - není tady někdo, komu bych mohl sluchátka přinést a za nějakých 150 korun mi to připájel? Kdyžtak mi zavolejte na č. 605 107 561. Díky Moc!

Zajdi v Brně na Jardou "Krysatcem", ten tě to vymákne. Kontakt viz http://krysatec.benghi.org/

Killroy
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

Nechci nikomu brát nadšení, ale 98,63% zlobivých sluchátek má jako příčinu ne ani tak konektor, ale užmoulaný kabel. Ten se výměnou konektoru nevyřeší, leda že by přerušené místo bylo v rozumném místě u konektoru kde zkrácení nevadí.
mr_mocak

#6 Příspěvek od mr_mocak »

Crifodo píše:Nechci nikomu brát nadšení, ale 98,63% zlobivých sluchátek má jako příčinu ne ani tak konektor, ale užmoulaný kabel. Ten se výměnou konektoru nevyřeší, leda že by přerušené místo bylo v rozumném místě u konektoru kde zkrácení nevadí.

A v 99.9% pripadech to misto je hned u konektoru :)
Maskot

#7 Příspěvek od Maskot »

Jezy píše:Ahoj,

Pokud se pojedes svezt na kolo do Pratru klidne je vezmi s sebou,nez vypijeme kafe je to hotove :D
P.S. Brnensky bus stoji nedaleko :D
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Raz som opravoval velke sluchadla Sony - jedno nehralo. Vobec, ani po lubovolnom ohybani kabla. V konektore to tiez nebolo (rozobral som ho mierne destruktivne, ale dalo sa to zlepit), ani priamo vnutri sluchadla...

Nakoniec som to vyriesil tak, ze som sluchadla zapojil na nejaky zdroj signalu a sondou osciloskopu isiel po kabli. Meral som to dost dlho, kym som urcil, kde je to prerusene, ale nakoniec sa to podarilo - bolo to v mieste, kde sa dvojity kabel rozdeluje na dva.
watt3

#9 Příspěvek od watt3 »

tímto způsobem momentálně řeším jedny sluchátka ale zatím bez výsledku, dokonce bylo při posouvání sondy, znát na úrovni jak jsou dráty v kablíku, nakonec to budu muset vyřešit aproximační metodou :D a pak ten kablík rovnou vyměnit
james cool

#10 Příspěvek od james cool »

zdar hej lidi mam sluchatka TEAC HP-12 2.0 Stereo Headset, mikrofon, SuperBass a jak je tam ten mikrofon a regulace hlasitasti tak tam se me pretrhl dratek a chtel bych se zeptat jestli to jde opravit
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“