Dobijanie Felicia 1,3MPi
Moderátor: Moderátoři
Dobijanie Felicia 1,3MPi
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Potkal jsem přesně stejnou závadu, taky u Feliny 1,3 SPI, jenže s ní jezdila ženská, kterou nenapadlo "prošlápnout" motor do otáček, aby kontrolka zhasla a alťas začal dobíjet - naopak, držela se poučky, že studený motor se nesmí vytáčet nad 2500. A protože jezdila do práce asi 5km a bylo to v zimě, než dojela, motor se ani neohřál, takže vlastně nikdy nedosáhla na otáčky, kdy by to začalo dobíjet - za týden baterka v (_!_). Výměna regulátoru a uhlíků pomohla jen na krátko, nakonec to spravila revize alťasu a nová ložiska + důkladné namazání a nový řemen.
Pri 1.6 sa po nastartovani nemusi zosliapnut ziadny plynovy pedal. To, co pises je realita u kazdej 1.3?
- Přílohy
-
regler.JPG- (26.24 KiB) Staženo 259 x
Dnes mi nedalo, auto som mal na kopceku, tak som sa spustil dole, hodil gvalt a frčal som normálne. Niesom až taký profík ako vy ale rád si dám poradiť.
Previezol som sa asi 5 KM, vrátil som sa a možno sa nezdám ale napadlo ma zmerať dobíjanie. Pri silnom zaťažení teda zo zapnutými hmlovkami, predne, zadne, varingy, vyhrievanie zadneho skla, dialkove svetla a autoradio, som nameral cca 9,32V. Ked som všetky tie veci povypínal namerol som niečo okolo 13,7-14,1V čo si miyslím, že je OK. Ak to tak není, kludne ma opravte.
Vypol som motor a po chvíli som skusil štart ale s rovnakým efektom. Teda, vychádza mi to na štarter.
Opäť som ho vymontoval a rozobral. Pripojil som ho cez štartovacie káble a prepojil potom kablikom co je na spinačku na plusový kontakt. Pastorok vyskakuje ale štarter sa netoči...
Mám teraz dotaz. Má sa točiť alebo nie, resp.točí sa len ked je vložený v aute? Keď zatočím pastorkom ked je zaskočený má to ísť ľahučko alebo ťažšie lebo mne ide ťažšie ale myslím si, že to je tým, že zaberá v prevode.