CTV 25HD11

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bryndziar

CTV 25HD11

#1 Příspěvek od bryndziar »

Chlapi poradte so zavadou. Nefungoval riadkovy rozklad po vymene BU2525 a BUK 444 vysoke nabehlo ale obraz je deformovany vo vertikalnom smere po oboch bokoch. Prekontroloval som vsetky kondy vo vysokom no nic som nenasiel. Nestretol sa niekto s touto zavadou. Ked zapnem na DO menu tak na poli menu je to skreslenie markantne aj obraz je trosku posunuty do lava a nejde nicim stiahnut. Dik za kazdu radu :( :(
Přílohy
2.JPG
(69.95 KiB) Staženo 114 x
Naposledy upravil(a) bryndziar dne 20 dub 2009, 21:50, celkem upraveno 1 x.
ivan116

#2 Příspěvek od ivan116 »

??Vo vertikalnom smere ,alebo po obidvoch bokoch?
bryndziar

#4 Příspěvek od bryndziar »

Uz som tam doplnil obrazok ako to vypada. Kondiky vo vysokom som len meral ale nemenil, je ich tam asi sedem kusov. Nemal som take hodnoty.
ivan116

#6 Příspěvek od ivan116 »

a tie dva tranzistory odpalilo lan tak,alebo tam bol aj nejaky studak?
bryndziar

#7 Příspěvek od bryndziar »

Ten televizor mi doniesol sused ktory sa pokusal sam o opravu. Hned som zistil ze odrovnal koncak a predstav si kolega "kondik" ze boli odpuzdrene oba tranzistory, BUcko aj FET zas taky amater nie som. Este tam zostala povodna porucha ta deformacia obrazu. Ja som tiez doma v oravskych telkach a ak niekto potrebuje radu tak pomozem ale neurazam.
ivan116

#9 Příspěvek od ivan116 »

Tazko sa radi,ked nevies co tam bolo povodne a co tam sikulka sused odrovnal.okrem tych Tr. Tie studaky tam niesu ziadne?
bryndziar

#10 Příspěvek od bryndziar »

Studenaky som kontroloval a podozrive spoje preletoval, uz som si stiahol schemu idem skontrolovat este kondy v zdroji. Jemu sa zdeformoval obraz tak tam menil nejake kondiky a odpalil riadkovy rozklad.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jezevec »

Je to celkem běžná vada, ale když si pleteš vertikál s horizontálem, tak je každá rada zbytečná.
"Ja som tiez doma v oravskych telkach ..."
Kdyby to byla pravda, tak se neptáš na takovou ptákovinu.
Mysteri

#12 Příspěvek od Mysteri »

Súhlasím s ,,kondíkom" a ,,jezevcom". Ak bol BUK444 rozdrapený, ako tvrdíš, nemal by to byť pre Teba, ako ,,domáceho v opravách OVP" problém... :wink: A ešte, kým sa začneš urážať, keď budeš písať, že nie si b.., napíš aj, aký priebeh máš na G-čku BUKu.
P.S. Mimochodom: Ak si doma v opravách OVP, načo si si až teraz sťahoval schému :?: ako píšeš..... :P A na kondíky v zdroji sa vys..r, tie v tomto prípade nemajú s touto chybou nič spoločné a to nie len v OVP, ale ani v iných telkách, v ktorých si tiež isto ,,doma" :!:
P.S. 2: Mimochodom, vertikálne to zdeformované nemáš /podľa fota/, len JOJa akurát vysielala taký program....sorry, nedalo mi.... :mrgreen:
bryndziar

#13 Příspěvek od bryndziar »

Ja sa neurazam, len nemam rad ak niekto hned niekoho zaskatulkuje. Ked sa opytas suseda ze co robil a on povie ze menil kondik ukaze ti v riadku kond a potom ze to len zacalo tukat tak co urobis? Zmeral som koncak, vymenil oba tranzistory, mali skrat. Vertikal som prekontroloval ako prve, vsetky napatia sedia diody aj elity su v poriadku. Schemu som nemal iba na 25HD10, nevedel som ze v podstate je to to iste. Nevravte ze vsetci traja denne robite 100hertzaky. Klasika OTF aj OVP sa niekedy da i s pamati.
Mysteri

#14 Příspěvek od Mysteri »

bryndziar píše:Ja sa neurazam, len nemam rad ak niekto hned niekoho zaskatulkuje. Ked sa opytas suseda ze co robil a on povie ze menil kondik ukaze ti v riadku kond a potom ze to len zacalo tukat tak co urobis? Zmeral som koncak, vymenil oba tranzistory, mali skrat. Vertikal som prekontroloval ako prve, vsetky napatia sedia diody aj elity su v poriadku. Schemu som nemal iba na 25HD10, nevedel som ze v podstate je to to iste. Nevravte ze vsetci traja denne robite 100hertzaky. Klasika OTF aj OVP sa niekedy da i s pamati.

Nehnevaj sa, ale zas sa sám prezradzuješ: ,,Vertikal som prekontroloval ako prve, vsetky napatia sedia diody aj elity su v poriadku. "
Vertikál by sme my traja nekontrolovali v tomto prípade vôbec! NAČO A PREČO?! A 100Hz-tky človek nemusí opravovať denne, ani mesačne, aby chápal závadu, kde hľadať... Ale, zaujíma ma: Neliezol niekto do SM? Teraz som si pozrel ešte raz to foto...
dj_Paul

#15 Příspěvek od dj_Paul »

Lehce napovím:

EW korekce
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“