vn sonda z TR131
Moderátor: Moderátoři
vn sonda z TR131
Ale signál na vstupu by měl mít docela strmé hrany, jeho frekvence max 300Hz. Chci se zeptat, zda mi tento dělič 2000:1 nezpůsobí kromě vydělení napětí taky jeho totální zkreslení. Zda vlivem tehto odporů nebude šířka pásma tak malá, že uvidím totální blbsti.
Díky
Potřebuješ třeba tohle + ještě kalibrátor na seřízení.
http://www.mjs-electronics.se/images/Tek/p6015.jpg
Klidně ti sem uploadnu i obrázky, aby jsi si dokázal představit jak to zobrazilo. Myslim, že najdu i měření VN sondou - to pro srovnání.
S DIY sondama s takovým poměrem mám dost špatné zkušenosti, a to se je snažil udělat velmi znalý člověk. Ona korona na kapacitním štítu je prevít
Kalibrované to není - absolutní velikost napětí mě nezajímala.
VN generátor nemám. Nicméně mě překvapilo, že to ten obdélník zobrazovalo docela věrně.
Abych pravdu řekl, tak jsem potřeboval zjišťovat výboje na magnetronu nebo uvnitř modulátoru - občas to tam sršelo z jednoho vn kablíku na druhý a magnetron vypovídal práci. Tyratrony hořeli v kuse a nechtěli se vypnout a tak. Takže jsem nedělal přesné měření náběžných hran nebo podobné čuňárny. Šlo mě čistě o ten průběh obdélníku - jestli je obdélníkovatý a to bylo zobrazeno líp než jsem čekal.
Bylo to vlastně měření na tyratronu - na anodě 20 kV (které jsem měřil vn sondou - tu jsem měl pujčenou na jeden den od jednoho kolegy).
Pak jsem potřeboval udělat nějaké dodatečné měření, ale to už určitě bylo jen na gate tyratronu. Tam je obdélník ve stovkách voltů s počátečním zapalovacím překmitem až do tuším 2 kV. A právě na toto měření jsem asi vyráběl tu sondu. Tedy pravděpodobně ne na těch 20 kV to už by byl asi fakt problém...
No nic, zítra nahlédnu do análů a napíšu přesně.
Omluvte popleteného bastlíře!
-
PavelFF*
http://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/summary ... i?cid=6429
Někdy plyn, někdy kapalina
Bez freonu je sonda jen do 13kV, s freonem do 20. Náplň se sehnat moc nedá, taky bych ji rád sehnal... Časem ze sondy uteče.
A kutilmile - nelituju tě