Nokia 3110

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
miromatus

Nokia 3110

#1 Příspěvek od miromatus »

Zdravím , mám pokazený mikrospínač on/off , chcem ho vymeniť ale akosi sa mi nedarí otvoriť tento mobil , nemá niekto servis manuál , aspon tú časť kde je popis ako tie plasty oddeliť bez poškodenia
jave

#2 Příspěvek od jave »

miromatus píše:Zdravím , mám pokazený mikrospínač on/off , chcem ho vymeniť ale akosi sa mi nedarí otvoriť tento mobil , nemá niekto servis manuál , aspon tú časť kde je popis ako tie plasty oddeliť bez poškodenia

Sundej kryt, odsroubuj ty torxy a odendas desku od plastoveho stredu a muzes primo na tlacitko
Radu dá ti každý dobrý přítel, ale málo který dá ti mouky pytel !!!
miromatus

#3 Příspěvek od miromatus »

to práve nejde , nie su tam žiadne šroby, je to nokia 3110, nie tá staršia 3310 tam boli torxy
jave

#4 Příspěvek od jave »

miromatus píše:to práve nejde , nie su tam žiadne šroby, je to nokia 3110, nie tá staršia 3310 tam boli torxy

Aha blbe jsem cetl. Promin
Radu dá ti každý dobrý přítel, ale málo který dá ti mouky pytel !!!
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od michalnb »

Nechtom podpáč lem okolo kláves na spodnej strane. Tento telefón je opačný prípad ako iné - väčšinou treba zhodiť zadný kryt uchytený na uškách a predný potom dať dole pomocou skrutiek. Len si dávaj pozor na to aby si ten predný kryt nezlomil, lebo okolo klávesnice je naozaj tenký.
Edit: Niekedy pomôže aj pustiť ho asi z 1,5m nastojáka na "terre". On ti potom sám ukáže, ako sa dá rozobrať(aspoň čiastočne).
:pc:
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
miromatus

#6 Příspěvek od miromatus »

Dík za radu, skúsim to.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Habesan »

miromatus píše:ako tie plasty oddeliť bez poškodenia

Jsou tam čtyři háčky (tři jsou v otvorech a jeden je vedle microSD karty viz. obrázek), zastrč pod ně něco. Nejvíc se mi osvědčila kulatá párátka.

Očekával bych, že ještě nějaké budou nahoře, ale možná že tam už nic není.
Jednou jsem viděl utržený "kryt antény" (měkký plast s vylisovaným NOKIA). Pod ním žádný mechanismus není, pokud ten díl vůbec lze nedestruktivně sundat, tak až jako jeden z posledních.

Poté co uvolníš přední kryt, další pohyb by mohlo být vysunutí nebo vyklopení směrem vzhůru. Až bude pryč přední kryt, ten zadní už nejspíš odpadne sám.

Jseš si jistý, že už není v záruce???

A ještě bys nám mohl slíbit, že to nebudeš pájet trafopájkou, ale vezmeš si nějakou slušnější mikropájku nebo radši dvě.
Přílohy
Nokia3110c_Rozborka_.jpg
(34.61 KiB) Staženo 125 x
miromatus

#8 Příspěvek od miromatus »

Kombináciou vašich rád sa mi podarilo nedeštruktívne zložiť predný kryt , potom to už šlo , 6 torxov, odklopiť displej a prispajkovať tlačitko ON/OFF , bolo len odtrhnuté , mobil už fičí, je to ešte v záruke ale je to dosť nereklamovateľné , je to dcérin mobil a dnešné deti .... :evil: ,ešte raz dík za rady.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Habesan »

Možná tě teď dcera nenávidí, že jsi ten mobil opravil, místo toho, abys jí koupil nový.

Inu, dnešní děti…
Už jsem viděl tenhle přístroj, kterej vypadal jak kdyby ujel pár kilometrů po asfaltce, jinej kterej měl na krytu displeje pavouka (prasklinu), že na něj skoro nebylo vidět a několik, který byly prostě poškrabaný ze všech stran.
Taky jsem viděl, jak je jednoduchý poškrabat ten nerezovej kryt na dražší, jinak stejné, Nokii 6300.
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od michalnb »

Habesan píše:Možná tě teď dcera nenávidí, že jsi ten mobil opravil, místo toho, abys jí koupil nový.

Inu, dnešní děti…
Už jsem viděl tenhle přístroj, kterej vypadal jak kdyby ujel pár kilometrů po asfaltce, jinej kterej měl na krytu displeje pavouka (prasklinu), že na něj skoro nebylo vidět a několik, který byly prostě poškrabaný ze všech stran.
Taky jsem viděl, jak je jednoduchý poškrabat ten nerezovej kryt na dražší, jinak stejné, Nokii 6300.

A display???
miromatus

#11 Příspěvek od miromatus »

Ano , ona už chcela nový mobil, veď tento už má vyše roka :roll:
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od michalnb »

Decká nevedia oceniť DOBRÝ telefón. Ja používam 3110 už skoro 2 roky a až na fotoaparát a display je to moc dobrý telefón. Pokiaľ má človek nejaký kompakt, tak mu tie 2 veci ani tak moc u telefónu nechýbajú. Skoro denne sa cez túto, na prvý pohľad nezaujímavú Nokiu za korunu z T-Mob, pripájam na net(zdieľaný Rýchly internet 2) či už prostredníctvom PC(OTA) alebo iba so samotným telefónom. Ibaže deti nepotrebujú telefón s Operou, G-maps, alebo 4GB uSD pokiaľ nerobí fotky ako zrkadlovka od Cannonu a nehrá ako 150W Teslácke bedňe... :?
markoni
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Když jsem našel tohle vlákno tak taky se na něco zeptám ,potřeboval bych spořič na nokii 3110C ve formě větších hodin,prostě se mi na ty hodiny které jsou v pravém horním rohu a ještě malé na denním světle špatně kouká existuje něco takového?díky
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od drabek06 »

Na tenhle mobil určitě ne. Nemá to žádnej OS, takže doinstalování nějaký vhodný aplikace nepřichází v úvahu . . .
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“