LG CF-21E60X

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
soucek

LG CF-21E60X

#1 Příspěvek od soucek »

Zdravím.. Televizor funguje normálně,ale vypíná se do STAND-BY po různé době. Napětí ze zdroje jsou v pořádku. Šasi je tam myslím MC64A.Studeňáky jsem proletoval,ale nepomohlo to. Jestli nějaký elyt,no nevím,tipoval bych procesor? Díky za každou pomoc.
Dikobraz

LG CF-21E60X

#2 Příspěvek od Dikobraz »

Procesory neodcházeji jen tak.Myslím že budeš mít nárůst napětí k VN trafu a vypíná ti ochrana. Zkontroluj napětí ze zdroje hlavně na VN.
bumpkin

#3 Příspěvek od bumpkin »

Urcite bych nejdriv prolez cely chasis a zkontroloval studenaky.A jestli to ma konektor na vychylovackach,tak i tam.
achil

#4 Příspěvek od achil »

Taky bych se přikláněl k těm spojům. Procesor si můžeš vyzkoušet ohřátím. Taky jsem ho měl u Goldstaru vadný, kdy s teplotou zamrznul.
soucek

#5 Příspěvek od soucek »

Tkže díky za rady. Zatím jsem zjistil,že to asi opravdu vypíná ochrana. Odpojil jsem přívod signálu ABNORMAL do procesoru a teď to jede. Chce to vysledovat co je toho příčinou, ten signál leze jak z vertikálu tak i horizontálu do jednoho drátu.
soucek

#6 Příspěvek od soucek »

Tak jsem to zmáknul. Opravdu tam vypínala ochrana. Bylo vyschlé elko 1mikro/160V na pozici C408,prakticky jen s kapacitou vývodů. Nejblíže to tipoval Dikobraz,takže jemu díky. Jen tak na závěr, samozřejmě ta televize ještě byla rozrytá amatérem, chudákovi procesoru vyměnil stabilizátor 5V na 6V a ukostřil signál ON/OFF ! Nevím jestli to s tím někdy chvíli chodilo,když zvedl napájecím napětím všechny úrovně u procesoru.
achil

#7 Příspěvek od achil »

Mě neděkuj já to tady mám dobře zaplacený.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“