Zkušenosti s nahrazením zdroje v monitoru externím

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Návštěvník

Zkušenosti s nahrazením zdroje v monitoru externím

#1 Příspěvek od Návštěvník »

Dobrý den,
nedokážu opravit vadnou desku lcd monitoru LG.
Na výstupech chybí všechna napětí, zkusil jsem vyměnit kondenzátory, přeměřil odpory a diody (ohmicky vpořádku). Nepomohlo.
Dal by se použít např. počítačový AT zdroj, kterým bych nahradil výstupy 5V a 12V. Na výstupním konektoru desky (viz foto) je však ještě ON, DIM, M/S a co má být na těchto výstupech netuším.
Je takováto oprava teoreticky možná? Výstupy na desce 12, 5V ve zkratu nejsou.
Díky za případné rady.
Přílohy
P5180025aaa.JPG
(155.72 KiB) Staženo 186 x
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Nerob z toho srot, normalne to oprav. Elyt na primarnej strane sa nabije?
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pajosek2 »

Taky si myslím,že by jsi to měl opravit.Nebude to takový problém. V reakci přede mnou máš otázku,tak na ni odpověz a snad se něčeho doberem.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

Hele, opiš si typ toho švába poblíž toho spínacího trandu (pokud dobře vidím, je to U101). Najdi si jeho datasheet a máš přibližně schéma toho zdroje.
Zaměř se primární stranu - Pojistka, termistor (pokud tam je), diody a ten spínací trand. Máš v pořádku startovací obvod (odpor, přes který se přivede napětí na švába, než se rozkmitá), pokud je tam UC3842?
rezis

#5 Příspěvek od rezis »

Odpověd zní. Musís tam nechat celý zdroj a na výstupy mu vnutit 5 a12V on si pres ty zbyvajici ovlada menic pro vybojky. Ale jak napsali vsichni prede mnou. nedelej z toho paskvil.
Internet - metla lidstva
Návštěvník

#6 Příspěvek od Návštěvník »

Díky chlapi za dosavadní odpovědi, vím že pro většinu z vás by to byla otázka půlhodinky, já zkouším v rámci svých možností (semtam se něco i zadaří).
Jinak na primáru napětí mám a ten šváb je LAF0001.
Budu rád, když mě ještě trochu popostrčíte, třeba to opravím.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Habesan »

Anonym píše:Jinak na primáru napětí mám a ten šváb je LAF0001.

Bohužel existuje jakýsi splitter s přesně stejným označením. Jseš si jistý, žes to přečet správně?

Ať je tam jakýkoli šváb, je možné, že je prostě vadný. Máš osciloskop???
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Vraj sa to da zamenit za FAN7601.
Návštěvník

#9 Příspěvek od Návštěvník »

Pánové dík za rady, ale já už to opravovat nebudu. Vyrobil jsem si šňůru, jeden konec napevno v monitoru připájen na 12 a 5 V, na druhém konci šňůry molex. Zastrčeno v PC skříni do zdroje a funguje.
Takže opraveno laikem, náklady 0.- a o to šlo. A ještě jsem pod stolem ušetřil místo v prodlužce:)
keemo

#10 Příspěvek od keemo »

Nechcem byt neprajny ale ked tam v tom monitore kdesi cosi rupne a vypne ti zdroj v kompe tak prides mozno o data alebo poskodis disk...kazdopadne by som to takto neriesil,nechcel by som riskovat stratu dat alebo poskodenie disku...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“