Split trafo PET40-14B

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
radomir23

Split trafo PET40-14B

#1 Příspěvek od radomir23 »

dobry dostal som od avelmaku pet 40-11b a oni hovoria ze po uprave je to ekvivalent pet 40-14b ale neviem o aku upravu sa jedna

dakujem a prosim o pomoc
juca

#2 Příspěvek od juca »

zavolaj do avelmaku
juca
radomir23

#3 Příspěvek od radomir23 »

uzemnit pin 8 spojkou 2 s pinom 12 na T241

co tym myslia uzemnit na T241 dat pin 8 a 12 na zem emitora T241 ?
radomir23

#4 Příspěvek od radomir23 »

uz som nato prisiel 40-11b nema napajanie pre vertikal preto sa berie zo zdrojoveho trafka pin 14
fero7

#5 Příspěvek od fero7 »

Tieto trafa sa dodavaju aj s prilozenym PODROBNYM navodom na upravu.
Uprava je popisana na jednej strane a na druhej strane je plosny spoj so znazornenou upravou.
Uprava je uplne primitivna: 2xprepojka vodicom + 1x prerusit plosny spoj.
To nemoze byt tazke, najma ak je to aj nakreslene.
Tato uprava sa robi bezne podla doporucenia vyrobcu uz dlhsi cas.
Robili to mnohi a preberalo sa to tu nedavno.
Duvsan

#6 Příspěvek od Duvsan »

Zahrali ste mi do karát, už dávnejšie mi chodí hlavou otázka, prečo je v televízoroch vertikál napájaný zo splitka a nie priamo zo zdroja. Zdrojové tráfko si to musí odtiahnuť tak i tak a fly-back trafku to predstavuje zbytočnú príťaž a dosť značnú.
masar

#8 Příspěvek od masar »

Duvsan píše:Zahrali ste mi do karát, už dávnejšie mi chodí hlavou otázka, prečo je v televízoroch vertikál napájaný zo splitka a nie priamo zo zdroja. Zdrojové tráfko si to musí odtiahnuť tak i tak a fly-back trafku to predstavuje zbytočnú príťaž a dosť značnú.

Na to je vcelku logická odpověď; Je výhodnější napájet vertikál z vn trafa, protože se tím ošetří např. svítící jasná čára při pracujícím řádku a vadném snímku, ikdyž to jde i jinak. Ze stejného důvodu bývá i napájení RGB z vn trafa. :wink:
Také je třeba pamatovat, že tv má režim "standby", který by to komplikoval.
Duvsan

#9 Příspěvek od Duvsan »

Standby by to nekomplikoval, protože ve standby nejsou pro vertikál budící impulzy a on teda "necvičí", je v klidu. A asi je lepší čára než bod. No a vem si, jaký to je nápor navíc pro to splitko.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jezevec »

Duvsan píše:Standby by to nekomplikoval, protože ve standby nejsou pro vertikál budící impulzy a on teda "necvičí", je v klidu. A asi je lepší čára než bod. No a vem si, jaký to je nápor navíc pro to splitko.

Vertikál VN trafo nijak významě nezatěžuje, je to asi pětina až čtvrtina výkonu pro anodu obrazovky.
masar

#11 Příspěvek od masar »

Duvsan píše:Standby by to nekomplikoval, protože ve standby nejsou pro vertikál budící impulzy a on teda "necvičí", je v klidu. A asi je lepší čára než bod. No a vem si, jaký to je nápor navíc pro to splitko.
No tak vidíš, chybějící impulzy vertikálu by znamenaly vodorovnou čáru, ne? A bod - ten bez pracujícího KSŘ dostaneš jen velmi těžko (při závadě v obvodu VC). :wink:
Duvsan

#12 Příspěvek od Duvsan »

Tak teď jsem blbý. Myslel jsem, že výkon jde do bychylovaček a ostatné je bagatel a ten vertikál že je tak cca čtvrtina navíc. Jak tam jdou energie?
Duvsan

#13 Příspěvek od Duvsan »

masar píše:No tak vidíš, chybějící impulzy vertikálu by znamenaly vodorovnou čáru, ne? A bod - ten bez pracujícího KSŘ dostaneš jen velmi těžko (při závadě v obvodu VC). :wink:

Bez pracujícího ŘKS není VN a teda nic.
masar

#14 Příspěvek od masar »

Měl jsem na mysli KSŘ pracující bez závady. Jinak může KSŘ pracovat i se závadou a pak je možné docílit i bod na obrazovce.
Vidím, že máš rád základní výzkum. Škoda že CRT pomalu končí. :wink:
Burajko

#15 Příspěvek od Burajko »

masar píše:
Duvsan píše:Zahrali ste mi do karát, už dávnejšie mi chodí hlavou otázka, prečo je v televízoroch vertikál napájaný zo splitka a nie priamo zo zdroja. Zdrojové tráfko si to musí odtiahnuť tak i tak a fly-back trafku to predstavuje zbytočnú príťaž a dosť značnú.

Na to je vcelku logická odpověď; Je výhodnější napájet vertikál z vn trafa, protože se tím ošetří např. svítící jasná čára při pracujícím řádku a vadném snímku, ikdyž to jde i jinak. Ze stejného důvodu bývá i napájení RGB z vn trafa. :wink:
Také je třeba pamatovat, že tv má režim "standby", který by to komplikoval.

Napatie pre RGB konec v CRT monitoroch sa ziskava prevazne zo zdroja. A ten musi ist synchronne z RKS.,inak by pri zvysenom ESR vyhladz. kond. pre RGB vznikali interferencie,ktore by velmi rusili obraz.Problem by nastaval aj z meranim zav.prudov. Spicka impulzu na nabijanie tohto kond. je v hor. zatemnovacom impulze.(v pripade napajania RGB z RKS alebo synch. zdroja)
Pri cinskych el.kond. by sa stredna doba poruchovosti znizila asi na pol.roku... :wink:
Naposledy upravil(a) Burajko dne 10 říj 2009, 20:51, celkem upraveno 5 x.
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“