síťová tiskárna
Moderátor: Moderátoři
síťová tiskárna
mám "inteligentní" otázku, musí mít tiskárna síťovou kartu pro zapojení do domácí sítě přes router ASUS AM200g přes USB host port nebo stačí tiskárnu bez síťové karty zapojit do tohoto portu USB kabelem z portu pro přímé napojení do PC?
Díky za vážné odpovědi, věci vůbec nerozumím a nemístné poznámky mě dost iritují.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem připojil MP 220 canona do USB host Asus mg220 dle návodu a kupodivu to funguje, škoda, že opravdu nejde skenování (tiskárna je multifunkce)- lze to nějak vyřešit, aby šlo přes router tisknout i skenovat - jasně, že obsluha skeneru musí být u mašiny, ale technicky jestli to je řešitelné? A ještě, nemožnost skenování platí pro všechny multifunkční tiskárny? pokud by tiskárna byla vybavena síťovou kartou, tak by to fungovalo včetně skenování?
díky
- frantajetel11
Scanner a to i ten u multifunkčních tiiskáren lze využivat jako síťový. Spíše to záleží jen na tom ovládacím softwaru vlastního scanneru ve woknech, jestli při instalaci na daný PC umožní zvolit síťovou nebo jen místní práci. Daleko větší problém bude spíše dávat do skenru něco pro skenování a pak makat 20 metrů k PC, kde se to chce sejmout a uložit na harddisk a pak zase zpět ke skenru vložit další fotku.
Dnes ráno jsem skenoval necelých 150 fotek a abych běhal jen do druhé místnosti, tak to bych se fakt na to mohl ....
rnbw píše:Tak sa spytam konkretne: akym protokolom ma akoze ten ovladaci SW scannera komunikovat cez siet? Pokial viem, tak na to neexistuje ziadny standard.
Taky by mě to zajímalo.
Mám "za rohem" zákazníka který používá síťovou tiskárnu HP3800. Už několik měsíců mi "do očí" tvrdí, že tiskárna byla schopná naskenovat dokument povelem ze zasíťované stanice a po některá z četných aktualizací WIN XP je tato funkce nedostupná.
Ve volném čase se na to občas s místním ajťákem pokoušíme přijít ale zatím bez výsledku. Fak je ten, že orig. SW od HP nainstalovaný na stanicích má volbu skenovat v menu. Ale při pokusu o aktivaci zahlásí stanice chybu.