Trafo 9WN 660 28
Moderátor: Moderátoři
Trafo 9WN 660 28
mám doma dva tyto impulsní transformátory ( ZVS Dubnica ), jsou osazeny na DPS z televizí Tesla. Chěl bych se zeptat, jaký maximílní výkon dokáží dlouhodobě přenášet ? Uvažoval jsem o jejich převinutí a následné použití v měničích ( z 12 na +- 40V a z 230 na +- 40 ) a zde bych měl druhý dotaz, jaké je vhodné rozmezí pracovní frekvence měniče s těmito transformátory ?
Pak bych si vzal servismanuál od té telky a podíval bych jak "to v ní chodilo" a příkon té telky tam taky vyčteš.
Jen obecně: klasické telky TESLA neměly větší příkon než nějakých 100W
A frekvence, na kterých ty zdroje pracovaly, nepřesahovaly nějakých 60kHz v ON provozu a 100kHz ve ST-BY. Ale tyto parametry "chytám jen z luftu" - projdi si ty dokumentace, hlavně ty konkretní (s "tvým" trafem)
Z jaké televize moduly s trafem pocházejí netuším , a proto jsem si nemohl vyhledat příslušný servisní manuál ( moduly jsem dostal od kamaráda, který se před několika lety zbavoval starých a nefunkčních TV, pochybuji že by si vzpomněl na typ televizoru ze kterého pocházejí )
pokud by mněl někdo bližší informace o tomto transformátoru, byl bych mu velice vděčný za info.
typu menica.Parametre pre konkreetne jadro si najdes v tabulkach podla
rozmeru jadra.(Najvyssi vykon prenesie dvojcinny menic z jadom bez medzery ale v telke je obvykle blokujuci menic.Jadro moze mat teda konstrukcne vytvorenu medzeru,na to pozor!) Tabulky boli publikovane napr v amaterskych radiach.
(B4/94;B4/82;B2/95;B3/95....)
Ak je to jadro E55 tak pri 100khz,ako 2 cinny menic prenesie 1,08Kw !!!!
A kutilmile - nelituju tě
Re: 9WN 660 28
millano píše: .... mám doma dva tyto impulsní transformátory ( ZVS Dubnica ), jsou osazeny na DPS z televizí Tesla. ....
.... Z jaké televize moduly s trafem pocházejí netuším , a proto jsem si nemohl vyhledat příslušný servisní manuál ( moduly jsem dostal od kamaráda, který se před několika lety zbavoval starých a nefunkčních TV, pochybuji že by si vzpomněl na typ televizoru ze kterého pocházejí ) ....
V prvém příspěvku píšeš o imp. trafech na DPS - později ale o modulech
Impulzní zdroj. trafa se v TVP zásadně vyskytují na velké základní desce - tj. nejedná se o modul!!! (výjimkou by mohl být zdroj do přenosné telky pro napájení z autobat. 12-24V: tady by se jednalo skutečně o modul)
Podle toho typ. čísla 9WN 660 28 ti nejsem schopen to trafo identifikovat - nemám bohužel přehled traf z výr. programu ZVS Dubnica.
I tady: http://www.zvsas.sk/index.php?menu=3&pa ... -produkcia jsem se dostal jen a jejich "obecný" přehled výrobků.
Pokud můžeš, dej sem foto té DPS, či modulu - pak bude daleko větší možnost jeho identifikace
-
DSC02983b.JPG- (49.26 KiB) Staženo 152 x
-
DSC02982b.JPG- (42.76 KiB) Staženo 146 x
-
DSC02981b.JPG- (48.04 KiB) Staženo 163 x
A kutilmile - nelituju tě
Vyber ju.Vytiahni hornu cast jadra.
Vezmi supleru a pomeraj ju.
A Namerane hodnoty porovnaj s tabulkou z AR B4/94.
V tabulke je typ jadra a aky vykon je mozne prenasat a za akych podmienok.
neviem co este ti na to napisat.
- Přílohy
-
jadra2.jpg- (107.83 KiB) Staženo 277 x
-
jadra1.jpg- (181.48 KiB) Staženo 228 x