VHS LG LV4961

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
555

VHS LG LV4961

#1 Příspěvek od 555 »

prosím vás objevil se mi tento problém u mýho videa.když vložím kazetu,tak vodící trny si pásku natáhnou okolo hlavy a celkově po páskové dráze,(hlava se otáčí).Ale když dám třeba play,tak tak mechanika má asi tak 2s snahu kotouč v pásce roztočit ale pak se zastaví a na displeji se ukáže stop a to se mi při převíjení u obou směrů.A při vyndávání kazety se vysune kazeta ale kousek pásku zůstanu vymotaný ven,takže ji není možné ani normálně z videa vyjmout.Mohl by mi někdo prosím poradit jak to opravit?ja videa teda absolutně nedělám,ale do opravny nemá cenu jít a zkusil bych to sám.
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Zkus se mrknout na mikrospínač, co se spíná když se zasune kazeta. Který to je, tak to vypozoruješ při docvaknutí kazety v poloze dolů.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Když se ti nepohnou unašeče pásku po jeho zavedení kolem bubnu, video se vypne. Pásek zůstane venku, protože se unášeče netočí a nezatáhnou ho zpět do kazety.
Uprostřed pod kazetou máš třecí spojku - ta, když netáhne (nebo řemínek k ní), nedolehne mezikolo na jeden nebo druhý unášeč.
V tu dobu na to mikrospínač hlídající dosednutí kazety nemá už žádný vliv.
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

Skontrolovat aj modeswitch ak je v mechanike pouzity,mava to podobne prejavy.
PavelN

#5 Příspěvek od PavelN »

U těchto modelů je prasklá přivíjecí spojka , měl by to být tento model
http://www.ame.cz/QIShop/detail/144995_ ... -K221.aspx
555

#6 Příspěvek od 555 »

děkuji vám všem moc za pomoc.já bych to sám nezvládnuljá ještě video nikdy neopravoval.zejtra zkusím s tím něco udělat.
555

#7 Příspěvek od 555 »

tak nevím tuhle tu spojku jsem v mechanice neobjevil vůbec. :roll:

Ale díval jsem se na tem modeswitch a je nějakej takovej pochroumanej.zkusím ho vyměnit a napíšu jak jsem dopadnul.

zkoušel jsem ještě jednou vložit pásku,vodící trny teda natáhnou pásku přes buben (hlava se otáčí jakmile přepnu video z st.by což má dělat že jo no a jak je pásek navinut na bubnu okamžitě se snižují otáčky bubnu a,při povelu play se přestane točit buben úplně a začne kde si něco jako cvakat.zvuk vychází z bubnu.
dargon

#8 Příspěvek od dargon »

dojedou stavitka az na konec ?
555

#9 Příspěvek od 555 »

ano dojedou
555

#10 Příspěvek od 555 »

nemuzu pořád to dát dohromady to video.Ale všímám se že si to video dělá co chce.třeba dneska při zapnutí a zmáčknutí power.Se roztočí videohlava a zapne se automaticky posuv REW (při nevložené kazetě) a pak se video přepne asi po 10s do st.by.Ale kazeta nešla vtáhnout vůbec.

A na displeji toho jsem si teda všimnul až dnes,zobrazuje jak má i čísla předvoleb ale třeba když se má zobrazit AV1,tak se to nezobrazi jak má.z toho ,,V" je taková náká zpitvořenina.

tak nevím jeslti je ve zdroji ta chyba? :roll:
mirosne

#11 Příspěvek od mirosne »

To video robí somariny aj keď je zadeklované?
Pozdravujem Vás, Miro.
555

#12 Příspěvek od 555 »

tak to se přiznám zadeklovaný sem to nezkoušel.ale že to nepřehrálo pásku.)viz.popsaná závada uplně nahoře,tak to dělalo i zadeklované

a jinak třecí spojka je vyměněna.

aji když mechaniku úplně vytáhnu z videa a stisknu power tak se video za chvilku přepne do st.by.možná je to blábol co sem ted napsal ale videum nerozumím tak to sem píšu jako poznatek,protože mám tu video panasonic s vadnou hlavou a u něj když vyndám mechaniku tak se do st.by nepřepne.
mirosne

#13 Příspěvek od mirosne »

Ale ja som sa pýtal,či robí somariny,keď je zadeklované a nie či prehráva pásku.
Pozdravujem Vás, Miro.
555

#14 Příspěvek od 555 »

ano i zadeklované.
mirosne

#15 Příspěvek od mirosne »

Tak najprv rieš chybu blbnutia,napr. kontrolu zdroja....
Pozdravujem Vás, Miro.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “