Grafický LCD + PIC
Moderátor: Moderátoři
Grafický LCD + PIC
již nějaký čas mě v hlavě lítá myšlenka zkusit využít do konstrukce místo znakového grafický LCD. Hledal jsem po netu i tu na fóru ale nějak neúspěšně. Jedná se mi o to, že nějak nejsem schopen pochopit, jak to celé funguje. Nevíte někdo o nějakých stránkách, kde je o tomto tématu něco pojednáno? Ideální by byl i nějaký program (v .asm). Jedná se mi o to, že netuším, jak obstarat tolik bodů, aby displej vykreslil to, co požaduji. A potom pro každou změna na orazu mít uložený celý obrazec? Nebo se mění jen ty body, které potřebuji změnit? Asi to bude náročné na paměť, že? aktuálně mi to hlava odmítá pobrat. Můžete mi poradit, prosím? DÍÍÍKY
dasa aj v asm, ale po case ma to preslo ked mal program 6000 riadkov
Atlane, pokud zmiňuješ C, kde najít nějakou literaturu nebo blžší info k C s PIC. Tato myšlenka mě taktéž honí nějaký čas, ale vždy najdu materiály pouze pro AVR. Dokonce jsem kdysi koupil i knížku C pro mikrokontroléry, ale nakonec jsem ji odložil
MGG1303DW-SBLW, pichnul jsem to k PIC16F916 a během jednoho dne jsem si už zobrazoval takovéto ptákoviny:
- Přílohy
-
Displej.jpg- (247.22 KiB) Staženo 231 x
Kdyby nekdo mel priklad jak ho ovladat byl bych velmi vdecny.
Jinak už jsem otestoval i druhý nejlevnější displej
MGG12A61BW-SBLWU
Podstatne je to, ze mam display v 6800 modu a data se dovnitr zapisuji a zevnitr ctou pulsem na pinu E. Specifikace sice rika, ze spozdeni mezi R/W-E-data muze byt nulove, ale nefunguje to. Pro zapis se musi nejdrive zapsat do GPIO data az pote dat R/W low a nasledne vytvorit puls high na E.
Nic proti PICům, ale pro začátečníka doporučím Atmel, který má "lineární" adresování a zásobník. Všichni známe u PICů např. 16Fxx ony "magické" hranice RAM a FLASH (a triky s PAGESEL a BANKSEL).
Ale proti gustu, žádný dišputát, rozhodně nechci vyvolávat žádné rozepře na téma PIC vs. Atmel