Toshiba Satellite A300 mrzne a vypina sa - napajanie CPU?
Moderátor: Moderátoři
Toshiba Satellite A300 mrzne a vypina sa - napajanie CPU?
Vo Windows to v normalnom mode mrzne, v safe mode nemrzne.
V Linuxe to mrzne, ale ked nabootujem s parametrom idle=poll alebo idle=halt, tak nemrzne. Rovnako nemrzne pri zatazi CPU - nabootujem bez parametrov na bateriu, zatazim CPU, pripojim zdroj a vsetko bezi. Ked zataz CPU vypnem, do par sekund to zamrzne.
Problem vyzera byt v napajani CPU - ten si znizuje napajanie podla zataze. V BIOSe som nameral (pred vystupnymi tlmivkami) 1,25V, po boote klesa pri necinnosti na 0,66V. Nemrznutie na bateriu pripisujem tomu, ze CPU vtedy bezi na nizsej frekvencii. Zatial sa mi nepodarilo zmerat zvlnenie napatia, je to vsetko pod chladicom...
Rovnaky problem maju viaceri ludia (som nasiel na internete), ale riesenie nikde.
Teraz to uz "len" nejako opravit tak, aby to tam voslo a vydrzalo...
- Přílohy
-
toshiba_a300.jpg- (70.18 KiB) Staženo 381 x
1x 100uF a 5x keramika 10uF.
- Přílohy
-
toshiba_a300_.jpg- (78.34 KiB) Staženo 361 x
este ma napada-nejake tantaly by tam nacpat nesli? resp co by bolo vhodnejsie-ci keramika alebo tantal? len tak zo zvedavosti
Este jedno mi je zahada-s povodnym 900mikro to chodilo "obcas",po pridani 100mikro-tym padom by to malo byt 1000mikro-to nechodilo.ako tomu teda pomohli tie keramiky?? mam v tom gulaaas
On to vlastne Dusky napisal omnoho jednoduchsie
Tych 900uF tam zostalo. Ked som pridal 100uF, tak to funguje. Ked som pridal dalsich 100uF, tak to uz nefungovalo. Tak som pridaval keramiku a funguje to.
Takze velka kapacita tomu menicu zjavne nesedi, ale potrebuje asi male ESR alebo co. Ten NEC ma mat ESR 1,5 miliohmu - a to nemam cim zmerat.
http://www.nec-tokin.com/english/produc ... izer_e.pdf