Mascom MC7125SM2, chassis PT92, cvakání

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vasek157

Mascom MC7125SM2, chassis PT92, cvakání

#1 Příspěvek od vasek157 »

Dobrý den,mám Mascom MC7125SM2 a při zapnutí se vůbec nerozsvítí obrazovka a je slyšet jen slabé cvakaní jako by se mělo něco sepnout.Je to tátova oblíbená telka tak chci poprosit o radu co by to mohlo být.Předem moc děkuji za nápovědu. :?:

Název vlákna byl upraven. Killroy
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

Asi jí bude zima (málo topíte!!!) a cvaká zubama 8O :cry:

A co takhle Hledat?
Taky čekáš, že ti tu někdo napíše vyměň Rxx a Cxx :?:
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od Philip_Fry »

Že by bylo slyšet tikání časovače kurvítka? :)

Teď vážně, vasek157 - jsi si jistý, že tvé schopnosti budou dostatečné pro opravu televize? Protože pokud nedokážeš udělat ani hrubou diagnostiku (tedy pochopit, proč se to cvakání ozývá), tak nemá cenu, aby ses do opravy samostatně pouštěl.
Killroy
Moderátor

#4 Příspěvek od Killroy »

vasek157 píše:Je to tátova oblíbená telka tak chci poprosit o radu co by to mohlo být.

Kdybys napsal odkud jsi, možná by se tu našla nějaká dobrá duše z tvého okolí, která by pomohla. Jinak samozřejmě jsou i TV servisy a tak. Ta televize za to ještě stojí.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
vasek157

#5 Příspěvek od vasek157 »

Předpokládal jsem, že mi aspoň odpovíte, co by to mohlo být a kolik by asi oprava stála, jestli by se do ní vyplatilo ještě investovat.
Když je pro vás problém tuhle radu poskytnout, můžete klidně tohle fórum zrušit. :?
Killroy
Moderátor

#6 Příspěvek od Killroy »

Budeš asi muset pochopit, že bez nějakého základního oměření se to vůbec napsat nedá. Ta závada může být jak banální, tak i složitá. A od toho se odvíjí cena opravy. Jediné co asi tušíme, že ti něco blokuje zdroj a proto ta telka tiká. Ale co přesně to je, to se pozná až v dílně. A když ti napíšu, že to možná dělá řádek, tak stejně víš prd o co jde.. Nicméně jak už jsem napsal výše, její oprava je ještě rentabilní.

www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Foru ... ic&t=32062 = doporučuji pročíst
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

vasek157 píše:Když je pro vás problém tuhle radu poskytnout, můžete klidně tohle fórum zrušit. :?

Alebo ty sem nemusis chodit.
vasek157

#8 Příspěvek od vasek157 »

Jsem psal dotaz do rubriky :PORADNA pro amatéry a začátečníky.Tak jsem předpokládal,že v tomto duchu budete odpovídat.Ale bohužel jsem se zmylíl:cry:
Killroy
Moderátor

#9 Příspěvek od Killroy »

A můžeš nám tedy napsat, v jakém duchu by sis tu odpověď jako představoval? Pokud máš na mysli něco ve stylu "vyměň to a to", tak tu tady rozhodně nedostaneš. To jsi skutečně zabloudil kams neměl a budeš to muset zkusit někde jinde.

A navíc jsem ti jasně odpověděl: problém je zřejmě v řádku (v řádkovém rozkladu, resp. v jeho konci). I amatér a začátečník v TV opravách ví dobře o čem píšu, ty ale bohužel nejsi ani jedním z nich. Ty tu akorát hledáš online TV servis zadarmo. A budiž ti útěchou, že v tom tady nejsi zdaleka první ani poslední, proto pravidla:

3. U tazatelů se předpokládá určitá úroveň znalostí věcí z branže. Proto než založíte nové vlákno, zamyslete se nad tím, zda splňujete tento předpoklad a jste vůbec schopni podat základní informace o vašem postupu při opravě, způsobu měření a samotné definici závady ("mrtvola", nenabíhá zdroj či VN bez zátěže, pod zátěží, nepřítomnost obrazu nebo zvuku, deformace obrazu atd.). A HLAVNĚ o naměřených hodnotách. Dotazy typu "Nejde mi televize. Prosím co mám vyměnit, šroubovák mám", končí většinou v koši (anebo jsou bez dalšího vysvětlení nenávratně smazány).
kokun

#10 Příspěvek od kokun »

vasek157 píše:Jsem psal dotaz do rubriky :PORADNA pro amatéry a začátečníky.Tak jsem předpokládal,že v tomto duchu budete odpovídat.Ale bohužel jsem se zmylíl:cry:

Čílíš se naprosto zbytečně - jsi tu zaregistrovaný 8 měsíců, ale ty pravidla jsi zřejmě nečetl dodnes 8O :cry:
A za tu dobu jsi tu přišel podruhé - avšak ani v tvém 1. případě jsme se žádný výsledek (a že jsi dostal rad nemálo!) vůbec nedověděli :cry:
Pokud ta telka skončila na SD, tak tahleta zřejmě půjde za ní - z tvé strany se totiž snaha jeví jako nulová 8O :cry:
Honza - kokúň

#11 Příspěvek od hosab »

Já si myslím,že tam bude skrat.Asi tam bude vadná některá dioda nebo tranzistor.Možná některý kondenzátor a nebo transformátor.Možná i odpor(rezistor)ale pokud neznáte funkci všech těchto součástí a účel v daném obvodu nepouštěte se do toho. Odvezte tu kapličku do servisu.Jinak buďte klidný protože obrazovka je v pořádku.
shleha

#12 Příspěvek od shleha »

Odpoveď už padla,ale nie štýlom vymeň to a hento.Killroy ti odpovedal a naviedol k závade RKS.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“