LCD MASCOM MC32W11B, bliká LED

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
denispribil

#1 Příspěvek od denispribil »

zdravím chlapy,jsem začátečník a mám také stejný problém..mascom mc32w11,šla a z ničeho nic se vypla.pouze bliká dioda pohot.režimu.chci se zeptat zda a jak opravit?jsem začátečník!!!díky za odpovědi!!!
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

denispribil píše:... jsem začátečník!!! ...

Tak začni s krystalkou a ne s LCD televizorem :evil:

Že si každý, kdo náhodou (anebo z doslechu) najde tento portál, hned myslí, že mu telka na druhý den pojede.
Může jet - ale když ji dá do servisu 8O :cry:
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od denispribil »

tak zas takovej začátečník nejsem :-)...a nedoufám,žetv půjde hned druhý den,vím že to není sranda,ale myslím si že zas tak blbej nejsem!!!
kokun

#4 Příspěvek od kokun »

denispribil píše:zdravím chlapy,jsem začátečník a mám také stejný problém..mascom mc32w11,šla a z ničeho nic se vypla.pouze bliká dioda pohot.režimu.chci se zeptat zda a jak opravit?jsem začátečník!!!díky za odpovědi!!!

Tak když jsi takový borec, proč hned v začátku nebylo uvedeno: jde to a to, ale nejde toto. Naměřil jsem tam toto ...... 8O :cry:
A četl jsi vůbec tato pravidla :?:
Co ti říká např. bod 3:
3. U tazatelů se předpokládá určitá úroveň znalostí věcí z branže. Proto než založíte nové vlákno, zamyslete se nad tím, zda splňujete tento předpoklad a jste vůbec schopni podat základní informace o vašem postupu při opravě, způsobu měření a samotné definici závady ("mrtvola", nenabíhá zdroj či VN bez zátěže, pod zátěží, nepřítomnost obrazu nebo zvuku, deformace obrazu atd.). A HLAVNĚ o naměřených hodnotách. Dotazy typu "Nejde mi televize. Prosím co mám vyměnit, šroubovák mám", končí většinou v koši (anebo jsou bez dalšího vysvětlení nenávratně smazány).
Honza - kokúň

#5 Příspěvek od denispribil »

Dioda pohot.režimu bliká,obrazovka problikne a zase zhasne.byl měněn zdroj.cca půl roku šla a teď znova..
Killroy
Moderátor

#6 Příspěvek od Killroy »

denispribil: odděleno od původního vlákna, tam je téma o binu pro tuhle telku. Nevím zda má vůbec smysl, ti rozumnou formou začít vysvětloval, že tohle asi sám neopravíš. Už jsem to tady dneska u jednoho ferdy zkusil a nepadlo to vůbec na úrodnou půdu.. Akorát mi vytočil a to už se mnou většinou žádná rozumná debata nebývá. Když tedy nejsi tak blbej, tak vytáhni ESRmetr a začni na tom zdroji..

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
denispribil

#7 Příspěvek od denispribil »

myslel jsem že forum je o tom,si pomoct a poradit a ne se povyšovat,že někdo umí víc než ten druhý.nemusíš mi radit,když nechceš.esrmetr mám v práci.jde mi o to jestli ten zdroj můžu vyndat.do práce asi celou televizi nevemu..
mirosne

#8 Příspěvek od mirosne »

denispribil píše:ten zdroj můžu vyndat

Môžeš.A začni ako Ti radil Killroy.Potom ho doma pripojíš do Tv a uvidíš,čo sa bude diať.(ak vôbec nájdeš niečo zlé v zdroji :nevim: )
Pozdravujem Vás, Miro.
Killroy
Moderátor

#9 Příspěvek od Killroy »

denispribil píše:myslel jsem že forum je o tom,si pomoct a poradit a ne se povyšovat..

Tohle fórum je samosebou o pomoci, ale funguje to tu trochu jinak než si možná zvyklej z jiných. A v TV sekcích obzvlášť. Tady se očekává od uživatelů nějaká základní znalost problematiky věci. A na doučování každýho, kdo potřebuje akorát ušetřit za opravu tu teda moc neslyšíme. A na nějaký nespokojený připomínky takových tazatelů už vůbec ne. To zkoušej rovnou někde jinde.

Napsal si, že zdroj je 1/2 roku po výměně. Otázky tedy zní: byl nový, nebo opravovaný? Kdo to dělal, opravář nebo ty sám? Pokud opravář, vrať mu to s tím že to zase nejde. Pokud ty, anebo někdo jiný, odbyli jste to (možná nevědomky). Vem si ho do práce, začni od začátku a oměř co jsem ti napsal.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“