Jak na signalizaci spuštění čerpadla
Moderátor: Moderátoři
Jak na signalizaci spuštění čerpadla
mám takový problém. Mám jímku na vyčištěnou vodu z domácí čistírny odpadních vod. V jímce je čerpadlo, které je spínané, když je jímka plná. Na ovládání čerpadla mám koupenou tuhle krabku:
http://www.e-cerpadla.cz/hlidani-hladiny-mave-2hh2-230-p-6353.html
Má to jednu nevýhodu...nevím kdy čerpadlo běží. Dnes jsem zjistil, že mi asi běželo 3 dny vkuse, protože kus hadice byl zamrzlý. Normálně vyčerpá jímku za hodinu.
Nemá někdo nějaký tip, jak bezdrátově kontrolovat chod čerpadla? Úplně by mi stačila rozsvícená dioda, kterou bych nalepil do technický místnosti. Natáhnout kabel už nemám šanci.
Díky moc.
A kutilmile - nelituju tě
- FRANSIMOR
- Kontaktovat uživatele:
- tomasjedno
EKKAR píše:Signalizaci "běží - neběží" by šlo udělat poměrně jednoduše zařazením několika diod antiparalelně do přívodu k motoru á la bočník měřidla - a vyhodnocovat optronem úbytek na těch diodách...
Než bych ty diody trápil rozběhovým proudem čerpadla, to bych radši ten optron budil z napětí motoru (230~) přes odpůrek s diodou.
- FRANSIMOR
- Kontaktovat uživatele:
Nojo,ale jestli sem tazatele dobře pochopil,tak to chce bez tahání kabelů od toho čerpadla.Nevím tedy jaká je vzdálenost čerpadlo a zmíněná ona nějaká místnost.marat píše:Nemá někdo nějaký tip, jak bezdrátově kontrolovat chod čerpadla? Úplně by mi stačila rozsvícená dioda, kterou bych nalepil do technický místnosti. Natáhnout kabel už nemám šanci.
Díky moc.
Bernard píše:Žádná zpráva = dobrá zpráva ; to je linuxovská filozofie. Podle ní je celkem nadbytečné signalizovat, že čerpadlo čerpá protože má čerpat, nebo nečerpá a čerpat ani nemá. Ovšem, jsou i jiné filozofie.
Akorát, když čerpadlo čerpá, když čerpat má a nic nevyčerpá, tak je lepší vědět...!