GPS Magellan 320, nefunkcny po upgrade firmware

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
derick

GPS Magellan 320, nefunkcny po upgrade firmware

#1 Příspěvek od derick »

Po upgrade fw,ktory prebehol OK sa na pristroji uz len zapne podsvietenie
,prebliknu nejake znaky na LCD a nic viac.Samozrejme neda sa s nim spojit ani opatovne nic nahrat cez Com port.
Na nejakom zahr.fore som sa docital,ze sa to obcas stava:
"Firmware updates have been the kiss of death for a number of older GPS receivers. Neither Magellan or Garmin will shoulder any responsibility for a GPS that does not recover from a update. I consider it an issue of bad luck."

Pristroj som rozobral (vid foto) a uvazujem ci by sa nejakym sposobom (cez programator) dal natlacit FW.(Nejaky Jtag atp)
Ma zmysel sa tym vobec zaoberat a je to mozne v domacich podmienkach?
Přílohy
GPS5.jpg
(282 KiB) Staženo 138 x
Naposledy upravil(a) derick dne 07 dub 2012, 18:15, celkem upraveno 2 x.
Honza_dy

#2 Příspěvek od Honza_dy »

Jde to normálně přes kartu. Momentálně řeším stejný problém u Magellan 1215. Podařilo se mi obnovit "systém" ale nemám náplň paměti. Při zapnutí drž současně tlačítka power a reset. Naběhne bootloader.
derick

#3 Příspěvek od derick »

To asi nepojde cez kartu.Je to stary outdoorovy GPS prijmac z r.2000 samozrejme bezkartovy a bezmapovy.
Přílohy
320.jpg
(45.68 KiB) Staženo 132 x
sr71

#4 Příspěvek od sr71 »

Přidám se k tomuto tématu se svoji GPS Magellan 1200 http://www.magellangps.com/Products/Pre ... te-1200-US
Tento přístroj má USB vstup pouze pro nabíjení, k žádným datům není přes USB přístup, kartu musím dát vždy do čtečky, pokud chci třeba něco aktualizovat. Operační systém je ale v interní paměti přístroje (teď už jsem podle předchozího příspěvku "Honzy_dy" zjistil že se dá vstoupit do bootloaderu), zajímalo by mě jakým způsobem lze třeba zaktualizovat operační systém, neboli jak získat přístup k té vnitřní paměti
Honza_dy

#5 Příspěvek od Honza_dy »

Tohle je úplně stejný krám jako mám na stole. Našel jsem na netu restore balíček, kde je systém a paměť. Zřejmě ti neběží některá služba, protože ten můj po připojení k PC ukáže dva disky: paměť a kartu. Přikládám ctimne z balíčku, kdybys chtěl můžu ti ho poslat do mailu, ale upozorňuji, že mě se s tím GPSku rozchodit nepodařilo. Podařilo se aktualizovat systém, ale jinak mám stále bílou obrazovku.
Přílohy
Restore WinCE on MAgellan1200.txt
Po stažení změnit příponu na .doc!!!!!
(30 KiB) Staženo 179 x
sr71

#6 Příspěvek od sr71 »

mě ta GPS-ka zatím funguje, jediný problém, který s ní mám je, že po aktualizaci map v některých situacích jakoby nestíhá vykreslovat (projevuje se to hlavně při jízdě ve větších městech), přisuzoval jsem to nejdřív novějším (asi detailnějším) mapám, ale i při vypnutí všech zbytečností (3D, nejnižžší detaily atd.) to pořád není úplně ok
Napadají mě 2 příčiny - že by nestíhal samotný přístroj (chápu že už je staršího data, ale zas je to Magellan, tak by nemusel být úplně nejhorší), nebo problém v operačním systemu (nevím ale jak OS v tomto přístroji bez rizika zaktualizovat)
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Pre MAP 330 by malo platit: stlacit a drzat klavesy MARK/GOTO a ESC a pritom zapnut.
Tu by to mohlo byt podla rozmiestnenia NAV+podsvietenie a pritom zapnut.
derick

#8 Příspěvek od derick »

Skusal som,ale bohuzial sa nic nezmenilo.Ako pisem po zapnuti sa zapne podsvietenie,potom v kratkych intervaloch cez obrazovku nejake nahodne znaky v takych vertikalnych pasoch a to je vsetko.Okrem toho som skusal vselijake dalsie mozne kombinacie,ale pristroj sa nezapne do rezimu,aby bol schopny upgradu fw cez seriovy port.Pristroj sa zapina,ale je asi posahany bootloader a asi po troch sekundach sa vypne.Tie cipy su nejake zakaznicke obvody specialne pre Magellan.Z druhej strany dosky je taky zhluk kontaktnych plosiek bez oznacenia.Mozno je to na Jtag,neviem.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“