Prostorový regulátor s komunikací OpenTherm PT59

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Yarda1

Prostorový regulátor s komunikací OpenTherm PT59

#1 Příspěvek od Yarda1 »

Známý, u kterého jsme byli o víkendu na návštěvě, mne požádal o pomoc - rekonstruuje dům, má tam nově instalované plynové topení s kotlem Thermona a tímhle regulátorem:
http://www.thermona.cz/sites/default/fi ... _therm.pdf
Od odborníka co mu to tam instaloval chtěl, aby v objektu (po dobu rekonstrukce není obývaný) byla stálá teplota (řekněme) 18°C. V místnosti co je regulátor je ale teplota asi 24°C, tam po mně chtěl, abych s tím něco udělal.
Tak jsem regulátor přepnul na Manuál a nastavil 18°C. Kotel přestal topit, ale druhý den už zase topil. Ale na displeji bylo, že kotel je na manual s nastavením 18°C (a teplota v místnosti zase 24°C). Tak jsem zkusil nastavit ještě Automat Off a ověřil jsem že regulátor je na Manual. Kotel zase vypnul, ale po pár hodinách už zase vesele topil. Tak jsem to vzdal - ostatně je to ještě v záruce, proto jsem se nehrabal v kotli.
Nemáte někdo zkušenost, jestli v tom regulátoru nebo v komunikaci s kotlem není něco špatně, třeba nějaká chybička ve FW?
BTW: Ten návod k použití toho regulátoru - k pochopení wo co go je potřeba absolvovat nejméně vyšší dívčí.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Myslím , že se motáš zde v krátkodobé změně .
Přílohy
regulátor.JPG
(147.49 KiB) Staženo 192 x
Yarda1

#3 Příspěvek od Yarda1 »

Já jsem se to snažil nastavit na Manual, tam by to snad mohlo být trvale.
A zkoušel jsem se podívat, jak je naprogramovaný automatický režim, tam bylo všude 18. Napadlo mne, jestli třeba kotel nedetekuje nějakou chybu a nenastaví se na nějaký udržovací režim. Jak jsem psal, v kotli jsem se raději nešťoural, v návodu na kotel bylo, že pod krytem jsou nějaké DIP přepínače na cosi a snad se tam dá taky připojit počítač.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“