automobilove blinkry

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
psychosalam
Zablokován
Zablokován

automobilove blinkry

#1 Příspěvek od psychosalam »

omlouvam se predem za tento prispevek, ale nevim, kam s tim.
Podedil jsem nahradni blinkry, 2 predni a dva zadni k automobilu Skoda MB 1000.

Dale jsem podedil nahradni koncova svetla a blinkry ktere nevim k cemu jsou. Koncova svetla (soudim, protoze jsou cervena) tvarem pripominaji Olga Mountain v Australii a blinkry , ty jsou kulate oranzove kuzely, takove male kozy to jsou, tak asi jsou zrejme k automobilu Adler, mozna jsou ale k motocyklu CZ.

Vsecky jsou nove v krabicich, nikdy nepouzite. Jestli ma nekdo zajem, pripadne to vyfotim a napiste. V kazdem pripade mi zajima, zda a kde se to da prodat. Popripade to za neco vymenim.

Take jsem podedil auto Skoda 105 s platnou licenci k provozu do konce cervna letosniho roku. Ma nekdo zajem? Je garazovane v Praze 9, trochu jezdi, ale rad bych se ho zbavil a garaz pebudoval na dilnu a koupil soustruh a frezu. Tak kdyztak napiste.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Teda - mám slušnou představivost a přirovnání mi potíže nedělá, ale Olga Mount mi připomíná cokoli.
Ty kozí blinkry můžou být z řady Š1201-1202, Š440 Spartak, Š445 Octavia, Š450 Felicia, koncová světla třeba i taky (existovaly stopky s ploutví i bez).
To je takový problém to nafotit a změřit?
Nebo se podívat na netu po fotkách aut z konce 50. a začátku 60. let minulého století?
psychosalam
Zablokován
Zablokován

#3 Příspěvek od psychosalam »

s focenim je problem, protoze je tu malo mista a malo svetla. Presto se mi povedlo ty blinkry vyfotit. Mam dva cervene, ty maji rozmery 15 x 7 cm
a dva oranzove, ty maji prumer skoro 8 cm. Netusim do jakeho auta jsou.
Přílohy
Image3.jpg
(98.84 KiB) Staženo 137 x
Image2.jpg
(73.39 KiB) Staženo 144 x
Image1.jpg
(64.22 KiB) Staženo 132 x
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Obojí z těch fotek by měly pasovat na Škodu 440 Spartak - vetší červené jako zadní sdružené blinkr-zadní obrysovka-brzdové, oranžové jako přední blinkry. Ty "ploutvičky" co píše Hill dostávaly až Octavie (Škoda typ 445) a Octavie Super a také Felicia (Škoda 450) a Felicia Super - v obou případech jsou míněné vozy z výroby před 60 lety, nikoliv modernější "jmenovci" produkovaní "pod koncernem VW".

Přední blinkry na "litra" (Š1000 MB) případně i celou šáde (Š105/120) můžeš nabídnout k prodeji na fóru http://forum.skodahome.cz/ v příslušných sekcích. Nevím jak s tou šáde, ale fungl nové blinkry na "tisícovku" jsou docela vzácná záležitost...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Ano, to vše je na Spartaka Š440, však jsem si s ním taky něco pojezdil.
A nedivím se, že to někdo choval doma jako svátost - kryty stoplamp šly odmontovat zvenčí a kradly se ani ne proto, aby člověk ušetřil tuším 47 korun (srovnej s dnešní cenou repliky), ale proto, že jejich tehdejší dodávka do obchodní sítě byla spíše homeopatická a zásah blesku do určitého místa šlo předvídat úspěšněji, než datum a adresu prodejny, kdy a kde tyto kryty budou mít.
Vlastně tehdy se některé prodejny měly spíše jmenovat drogerie, než mototechna - málokdy měli to, co jsem zrovna potřeboval, zato autokosmetiku měli vždy a všude v kompletním sortimentu
.
frantajetel11

#6 Příspěvek od frantajetel11 »

Sorry za OT :lol:
To víš Hille, jestli to nebude tim, že už od r. 58 pečujou o naše auta :wink:
http://www.velvana.cz/
psychosalam
Zablokován
Zablokován

#7 Příspěvek od psychosalam »

tak to je dobrý, v každém případě moc děkuju za pozitivní zprávy.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“