AIWA NSX 380

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tomt

AIWA NSX 380

#1 Příspěvek od tomt »

Dobrý den,
po x letech používání téhle věže, mi odešly řemínky kazetových mechanik. A to do té míry, že z nich zbylo jen několik gumových rozpadlých kousků.
Podle návodu zde na bastlírně si dovedu opatřit a vyrobit nové, ale nedokážu je nasadit na kladky, protože nevím kudy vedly. Prosím proto všechny dobré duše - majitele stejného modelu - o pomoc. Nejlépe by asi pomohlo pár fotek přes které kladky oba řemínky vedou.
Také by mi určitě pomohlo pokud má někdo k dispozici servisní či montážní návod. Prosím podělte se.

Děkuji
TOM
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

podívej se do servisního manuálu
yesper26

#3 Příspěvek od yesper26 »

Da sa to zistit pootacanim tych koliesok, zrejme tam budu aj cievky na prepinanie funkcii mechaniky. Jedno koliesko sa da otacat vkuse a jedno len po stlaceni cievky ale iba do jednej strany, treba sledovat chod mechaniky, hlava musi byt dolu !!! Je to piplacka ale da sa to, ja pri tom bezne vyfajcim 10 cigaret.
fero7

#4 Příspěvek od fero7 »

yesper26 píše: ja pri tom bezne vyfajcim 10 cigaret.
Tak dlho to trva, alebo mas taku vysoku spotrebu?
yesper26

#5 Příspěvek od yesper26 »

Proste ked nasadzujem gumicky na motor tak jednu nasadim a druha mi spadne :D na nervy je to dobre :D
tomt

#6 Příspěvek od tomt »

... hoši, to mne tedy děsíte :(
Dík za tip ke stažení návodu. Tu stránku jsem taky viděl, ale při množství jiných prohlížených jsem ji přeskočil, páč na obrázku bylo jiné rádio :?
Nejsem si jist jakou změnu oproti modelu NSX-380 je model NSX-K380.
A poslední věc: pokud jsem viděl správně kudy vede řemínek, jeden co mi ve věži zůstal, je to přes několik řemenic a v servisním manuálu je těch řemínků víc a vedou jen z malé řemenice na velkou. Pokud se tedy dostrkám k vyrobení řemínků koupením
gumového profilu (tady prosím o radu kde)
a slepím jej lepidlem, tak pořád ještě nevím jak jej vést. Opravdu by pomohlo foto, prosím.
mi-ro

#7 Příspěvek od mi-ro »

Mvm zda se jedná o stejný typ ale MG mechaniky AIWA byly pro výměnu řemenu lahůdka. Jena mechanika byla OK ale pro výměnu motorového řemenu u druhé bylo nutné demontovat motor-mechaniku mg-čelní panel.
..to bude jen ňákej odpůrek
Mexicek

#8 Příspěvek od Mexicek »

Ahoj už jsem takových dělal asi 20 ks takže pokud si dobře vzpomínám tak jsou 2 typy těchto mechanik a to pokud jsou obě auto reversní tak jsou bud na 5 gumiček nebo 4 a to u té se čtyřma jsou rozměry 76 x 1,2 -- pak 72 x 1,2 a dvě malé 40 x 1 . co se týče té druhé varianty a to na 5 gumiček tak rozměry jsou . 2 x malá 40 x 1 - pak 72 x 1,2 další 74 x 1,2 a 56 x 1.2 .
Všechny tyto gumičky jsou sehnat na stránce AME a mají je skladem . jinak u tohoto typu věže je strašně jednoduchá výměna a pokud budeš mít zájem zašli email a pošlu ti schéma nasazení gumiček. :-)
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“