Osciloskop C1 112A
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
Osciloskop C1 112A
Pokud jej přepnu na funkci multimetr tak obrazovka svítí. Sice multimetr nereaguje ale alespoň zobrazuje. Pokud je přepnutý jako osciloskop tak obrazovka nesvítí. Pokud měřín napětí +12V -12v a +5V na zdroji tak jsou všechna tři při přepnutí do polohy osciloskop ujetá úplně mimo. Zdroj je dosti složitý a hlavně je to všechno galvanicky propojené takže netuším od čeho se mám odpíchnout.
Schéma mám. (papírové) ale lze ho stáhnout třeba odtud:
http://oldradio.tesla.hu/szetszedtem/16 ... 1-112a.htm
Toto treba predovšetkým skontrolovať, prípadne donastaviť +/- 12V.
- Přílohy
-
zdroj C1-112.jpg- (293.11 KiB) Staženo 286 x
- radioelectrum
Zdá se mi že je na desce časové základny je skrat v -12V větvi. Po odpojení X30 se zdroj ale jeví zase divně a pokud odpojím pouze pin konektoru X30 pro napájení -12V tak se to jeví taky divně. Viz tabulka.
Jak pokračovat?
Nedalo by se ten oscilo napájet ze zdroje +12V -12V a +5V a tím skusit jestli to je ve zdroji či jinde ?
- Přílohy
-
oscilonapeti.jpg- (15.76 KiB) Staženo 146 x
- radioelectrum
fredis píše:Z jiného zdroje určitě ano. ............ Jedná se o 3 tranzistory, tak to snad nebude problém.
Ja to síce vidím so štyrmi, ale ....
Z iného zdroja neviem ako by fungoval, ale popísal som servisné nastavenie napätí - bolo to nastavované podľa toho popisu? Ak nie, tak to môže lietať .......
A max.odber je:
- Přílohy
-
Image1.jpg- (150.31 KiB) Staženo 122 x
- radioelectrum
jandu píše:fredis píše:Z jiného zdroje určitě ano. ............ Jedná se o 3 tranzistory, tak to snad nebude problém.
Ja to síce vidím so štyrmi, ale ....
Z iného zdroja neviem ako by fungoval, ale popísal som servisné nastavenie napätí - bolo to nastavované podľa toho popisu? Ak nie, tak to môže lietať .......
A max.odber je:
Jano ty vidíš možná čtyři, ale Rusové v SM píší tři
Транзистор сорок один только для шоу! Удали его и все будет хорошо ...
- Přílohy
-
Image1.jpg- (179.77 KiB) Staženo 122 x