TV Goldstar CF-39C36X

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
soucek

TV Goldstar CF-39C36X

#1 Příspěvek od soucek »

Tak tady odešel vertikál IO TDA8350Q. Napájecí napětí má v pořádku,byly tam studenti na pojistkovém odporu v napájecí větvi,jinak nikde jinde. Mohlo to odejít právě kvůli tomu? Jsem zvědav co se bude dít,až tam dám nového švába.
surfar

#2 Příspěvek od surfar »

Nevznikly ty studeňáky tím,že se ten odpor hřál,páč se švihnul ten šváb?
soucek

#3 Příspěvek od soucek »

Jo,to je asi možný. Jinak jsem si všimnul u nějakýho SAMSUNGA dávají tam do napájení ochranou Zenerku 22V. Když bych ji tam přidal,nic nezkazím,bude to chráněné před napěť. špičkami.
surfar

#4 Příspěvek od surfar »

Ochránit to můžeš,tím opravdu nic nepokazíš.A co špičky od VN neudolaly toho švába ony?Mrkni na elka,preventivně bych je vyměnil :wink:
soucek

#5 Příspěvek od soucek »

Tak je to opravené. Dal jsem tam nového švába a chodí to. Ale zdálo se mi,že dost topí,tak jsem změřil napájecí napětí. Bylo tam bezmála 20V,tak jsem zvětšil pojistkový odpor tak,že napětí kleslo na 17,5V. Jelikož jsem nesehnal schéma na tohle šasi (MC-51B), "opisoval" jsem z jiného šasi od SAMSUNGA. Dal jsem tam tu zmiňovanou Zenerku,zlepšil filtraci napájecího napětí a obvod se tak nehřeje.Doufám,že nyní ten vertiká neodejde.Díky všem zúčastněným za pomoc.
surfar

#6 Příspěvek od surfar »

Šikulka :wink:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“