Převod PDF na DWG (DXF)

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Převod PDF na DWG (DXF)

#1 Příspěvek od Celeron »

Nepoužíváte prosím někdo nějakej f u n k č n í souborovej převodník z PDF Acrobata do Autocadu DWG nebo DXF? Zkusil jsem jich pár, co jsem našel volně na netu (třeba Aide) a výsledky jsou od zcela nefunkční po nepoužitelné čmáranice nebo totálně rozhozený měřítko :cry:
A to jsem měl jako vstup PDF soubor čerstvě vygenerovanej z Autocadu přes Acrobata, ne nějakej scan výkresu...
Díky
Jirka
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Ani nevím, jestli si výrobce nějakého profesionálního software dovolí tvrdit, že má převodník, který to zvládne stoprocentně.
Zkoušel jsem sehnat u několika projekčních kanceláří a všude to skončilo papírovým výkresem nebo výtiskem nataženým na desce digitizéru (stejně jako při digitalizaci pozemkových a katastrálních map) - a klikalo se ručně.
Tak z asi 42 kg dokumentace ke stavbě dodnes vybírám, co dáme digitalizovat do DWG/DXF, a co jen okopírovat do PDF. A stejně si ještě několikrát přijeli přeměřit skutečný stav, aby opravili výkres, v němž to ten automatický převod nezvládal, pokud na něj už definitivně nezanevřeli, protože ručně to zvládají rychleji a bez chyb.
Co pamatuji, tak přijeli kvůli každému výkresu, a ne jednou, zkrátka bez znalého člověka s rukou na myši se záměrným křížem nebo na ramenu digitizéru to asi ještě dlouho nepůjde.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od AmarokCZ »

http://www.slunecnice.cz/sw/pdf2cad/
Nic lepšího jsem zatím nenašel, ale 100%-ní to rozhodně taky není.
http://www.zvodovodu.cz/ | Pokud neodpovídám na téma a chce něco vědět, pište SZ!
Yarda1

#4 Příspěvek od Yarda1 »

Zkusil jste se zeptat na www.cadforum.cz ?
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“