Bouchlej tranzistor ve zdroji - co je zač?
Moderátor: Moderátoři
- czatlantis
Bouchlej tranzistor ve zdroji - co je zač?
Na první nožíčku jde nějaká zpětná vazba, druhá nožička je na mínusu hlavního vstupního kondenzátoru a třetí nožička vede na trafo.
Co mě ale nějak neleze do hlavy tak co tam dát za náhradu? Jestli je tam mosfet, tak přece Gate Drain Source, tak to by měl být Source na tom vstupním napětí z kondenzátoru ne? A když NPN tranzistor, tak Baze, Kolektor, Emitor, tak to taky je jakoby naopak..no a PNP nebo P-kanál FET se nedělá na tady takový vysoký napětí.....Nebo si to myslím blbě?
Díky za rady
- Přílohy
-
P1320453_resize.jpg- Foto zdroje
- (76.47 KiB) Staženo 212 x
Asi nebouchnul jen tak - není nafouklý kondenzátor na sekundární straně nebo proražená dioda?
- Přílohy
-
TOP204.PNG- (100.2 KiB) Staženo 240 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- czatlantis
jj tak daleko jsem se ještě nedostal, samozřejmě všechno bych zkontroloval a elyty bych snad i vyměnil preventivně. Zatím jsem byl ve fázi "jak to může fungovat, vždyť drain a source mají být naopak
Ten zdroj tady leží už delší dobu v takovým polorozebraným stavu, ale mám dojem že tam odešel vstupní můstek a vypařil se termistor na vstupu. Co za ten TOP tam teda mám dát? Nějak vůbec netuším podle čeho hledat konkrétní model
A kde ho vzít? Ebay? koukal jsem v GME je to celkem drahý (a ta 204 tam není vůbec)
- czatlantis
- czatlantis
Ale každopádně díky moc
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&start=15