Vstupní filtr 65-108MHz

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pavel16

Vstupní filtr 65-108MHz

#1 Příspěvek od pavel16 »

Ahoj.
Mám rádio Samsung RCD-S50 u kterého je malá (spíš žádná) citlivost tuneru.Na začátku je filtr s označením GFMB3 SE 65-108MHz.Na jeho vstupu jsem naměřil 0,5ohm a na výstupu nemá žádný odpor-má tři vývody vstup,zem a výstup.Je to správně a jesli ne,tak čím ho nahradit?
nobis

#2 Příspěvek od nobis »

Milan

#3 Příspěvek od Milan »

No tedy udávaná vstupní a výstupní impedance filtru s naměřenými ss odpory vůbec žádnou souvislost nemá. Na vstupu bude tlumivka ( to je těch půl ohmu),na výstupu kondenzátor ( to je ten žádný odpor).A proč si myslíš,že je filtr vadný - je to dost nepravděpodobné . Chceš-li to vyzkoušet,klidně výstup filtru odpoj a na vstup tuneru připoj přes kondenzátor třeba 47 pF antému - ( 60 cm drátu) . Pokud se to nezlepší,
musíš hledat dále.
Jodr

#4 Příspěvek od Jodr »

Zkontroluj napětí na vstupním tranzistoru, nebo je tranzistor po smrti. Častý problém.
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

Jodr píše:Zkontroluj napětí na vstupním tranzistoru, nebo je tranzistor po smrti. Častý problém.

Tam bude nejspíš nějaký jednočip... Z něj už přímo stereofonní signál do přepínače...
V pásmové propusti chybu nehledej, spíš v tom švábu, nebo kolem něj (studeňáky) - a nebo že by nějaký "ladič"?

Edit:
Zkus vytáhnot ten vstupní filtr, na místo, kde měl výstup, připoj kus drátu (30Cm), pokud bude hrát líp, filtr tam dej zpět a odpoj ty dvě diody, co jsou antiparalelně.. Mají být k ochraně toho TA7358, ale u hodně rádií se při tomhle švábu nepoužívají..

http://elektrotanya.com/samsung_rcd-s50.pdf/download.html
pavel16

#6 Příspěvek od pavel16 »

Myslel jsem že mu nic nebude-chová se to bez něj stejně.Když ladím stanici,tak okolo ní to hraje ale šumí a jak najedu na správný kmitočet stanice,tak to hraje minimálně,nebo vůbec.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak, jak to popisuješ to vypadá na problém v demodulátoru - zkus najít vhodnou cívečku a pootočit jádrem.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“