Mulcovani - sekacka
Moderátor: Moderátoři
Mulcovani - sekacka
Zatim vsechno likviduju krovinakem, ale nestiham to furt sam. Polovicka by s nejakou rotacni sekackou i jezdila, ale mam i svah. Co jsem koukal na netu nabizi ve specifikaci i moznost mulcovani. Coz by se mi zamlouvalo nechat travu lezet (seno uz skoro nepotrebuji), ale nevim jestli to neni jen reklama a vyhovuje to v praxi.
Na mulcovani to chce asi silnejsi sekacku a vybaveni mulcovacim nozem.
Byla mi doporucena Honda HRG 536, ale stoji skoro 18000.
Nebo jestli se na mulcovani vykaslat a koupit neco levnejsiho (i tak radsi znacku).
Podotykam, nepotrebuji zrovna anglicky travnik, ale beznou posekanou zahradu bez vetsich starosti o dalsi kram - spolehlivy.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Tráva nesmí být moc přerostlá, ani mokrá jinak se mulč lepí na skříň sekačky a za chvilku dokáže udusit motor.
Taky je dobré sekat při mulčování na větší výšku, aby tráva měla kam padat.
Sekačku bych volil takovou, u které výrobce přemýšlel. U některých strojů je nutné na mulčování vyměnit celý nůž (dvojitý), který má jiný tvar zaručující oběh trávy ve skříni. Jiný výrobce pouze přidá na původní vyhazovací nůž druhý a záslepkou se ucpe výstupní otvor. To asi nebude ideální.
Já osobně mám Vikinga a při dobrých podmínkách jsem nikdy mulč v trávě nedokázal najít. Mimochodem po čtyřech letech provozu můžu říct, že tuhle sekačku dokáže obsluhovat i inženýr, takže se ženskou nebude problém.
Na závěr jedna rada, jestli budeš kupovat sekačku, tak si připlať tisícovku za variátor.
je pravdou že sa tiež nachodím do sýtosti