Multimetr PU516, schéma, problém na rozsahu měření odporu
Moderátor: Moderátoři
Multimetr PU516, schéma, problém na rozsahu měření odporu
kubajzz88 k tomu jinde ještě píše:Zdravim vsechny, potreboval bych poradit kde sehnat nahradni odporovou sit do meraku od metry PU 516. Oznaceni je WRD 306 a hodnota 10M. Nebo jestli by nekdo nemel ten merak na soucastky tak bych ho odkoupil za nejaky mensi obnos. A zaroven by se mi hodila i 7106ka.
Tak sem ji vydlabal ze stareho mesitu. Ale mám problém na rozsahu měření odporu. Pri mereni cca 900 ohm mi ukazuje hodnotu 354 na vsech rozsazich a pouze se posouva desetina carka takze ukazuje 0,354 Mohm ale i 0,354kohm atd. A/D prevodnik jsem zkousel prohodit a problem zustal. Tranzistory jsem premeril zkouskou ubytku na přechodech a zdaji se byt v poradku. Jen nevim jak zkontrolovat ten unipolar jestli to jde taky diodovym testem. Presne odpory mi taky sedi. Prepinac sem rozebral a vyčistil. Nic dalsiho me nenapadá. Predem diky za rady.
Viz.: list.hw.cz: 455285.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
200 a 2k měří nádherně. Na dalších rozsazích měří hodně zle. Přišel sem na to že ta dekáda z jiného měřáku je přerušená mezi 2. a 3. vývodem zleva, což odpovídá tomu že měří dobře jen první dva rozsahy. To smd řešení se mi libí, našel jsem takové provedení:
http://www.ebay.com/itm/Reproduction-Si ... 3cc2da5b5f
jen nevím kde sehnat přesné smd rezistory s těmito hodnotami. Díky za radu.
Při měření odporů se používá jen takové napětí, jaké má k dispozici ze své baterky.
Odhaduju, že ten výkon bude zanedbatelný, a nebude praktický rozdíl mezi 1206 a 0805.