lcd monitor - špatný obraz

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vlaadkoo

lcd monitor - špatný obraz

#1 Příspěvek od vlaadkoo »

Zdravím ,našel jsem v kontíku 3 lcd monitory .Jeden funguje (asus) ,ale špatně .Ujíždí mu obraz a má divný kontrast .Zkoušel jsem v nastavení nastavit i polohu obrazu i reset ,ale nic nefunguje .Monitor se chová tak ,že když ho zapnu ,tak začne zaostřovat a měnit rozlišení ,trvá to cca 3 sekundy a při tom zaostřování je obraz normální ,ostrý ,prostě ok a pak se to najednou rozjede .
Vga kabel je ok

Další dva jsou stejné modely (asi hp ? ráno se podívu co to je ) a mají problém ,že pwr dioda po připojení napájení chvíli bliká .nerozsvítí se ani podsvícení .
Na zdroji jsem naměřil napětí ,takové jaké tam mají být a zjistil jsem ,že po odpojení flexkabelu od displeje se monitor chová normálně .reaguje na pwr spínač a hned se rozsvítí podsvícení .ale jakmile ho zapojím zpět ,tak to zase nejde

Má to cenu opravovat ? díky
Peterseal

#2 Příspěvek od Peterseal »

Ten ASUS ma podla mna panel v poriadku. Vidim to na chybu riadiacej elektroniky. Skusil by som vybrat EEPROM kde sa ukladaju dočasne nastavenia co to spravi. Mal som jeden podobny problem a bolo to nou.

A tie HP- chyba v T-CON boarde. Premeraj v nom polovodice, nejaky bude asi prerazeny. Zameraj sa na tie v menicoch napätia.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“