Dobrý den. Vlastním tento fotoaparát a již dávněji se mi na něm vyskytla závada způsobující špatné otevírání krytu objektivu, po jeho úplném otevření se vysune objektiv a zapne elektronika. Zpočátku to ještě nějak otevřít šlo i když se tam pod tím krytem něco příčilo až pak se tam něco seklo a nešlo to už vůbec. Včera jsem si konečně dodal odvahy a fotoaparát jsem otevřel (mé oči již nejsou tak ostré, proto tá obava z těch titěrných šroubečků a věciček uvnitř). S použitím dioptrických brýlí, stolní lampy se zvětšovacím 5 dioptrií sklem, hodinářskou lupou se mi podařilo foťák rozebrat až k inkriminovanému místu. Po vytažení krytu jsem zjistil, že tam je zařízení se dvěma ozubenými kolečky která zapadají každé jedno do ozubeného hřebene v krytu objektivu. Jedno kolečko bylo napůl prasknuté (rozsypané) druhé má již prasklinu a na hřídelce nedrželo. To co mělo pouze prasklinu nebyl problém kápnout do otvoru pro hřídelku sekundové lepidlo a nasadit, problém byl u toho rozsypaného. Průměr kolečka tak 2-3mm, ruce neohrabané, rozklepané nervozitou

. Lepil jsem jej na dvakrát ale i tak se mi jej nepodařilo správně slepit a po složení nezapadá ozubení pastorku do ozubení hřebene přesně a tudíž drhne.
Nevíte někdo zda by se tyto kolečka daly někde ještě koupit? Neměl jsem je čím vyfotit proto přikládám pouze obrázek ze sevisního manuálu.